Henkilötietosi

Johdanto

Tämä tietosuojakäytäntö koskee Adlibris-konsernia ja palveluita, joita Adlibris AB, organisaationumero 556261-3512, tarjoaa Adlibris-konsernin verkkosivustoilla, palveluissa ja sovelluksissa (”Palvelut”), mukaan lukien konsernin tytäryhtiöitä ja tavaramerkkejä (”Adlibris”, ”Discshop”, ”Odla”, ”Letto” ja ”Boktipset”).

Suojaamme yksityisyyttäsi ja on tärkeää, että huomioit, miten käsittelemme henkilötietojasi. Tämä käytäntö kuvaa, kuinka käsittelemme verkkosivustojemme, palvelujemme ja tuotteidemme kautta kerättyjä henkilötietoja.

Yhtiöt, jotka kuuluvat Adlibris-konserniin, ovat:

  • Adlibris AB (konsernin emoyhtiö) 556261-3512
  • Adlibris Oy 0195663-7
  • Adlibris AS 990 335 214
  • Odlanu i Sverige AB 556725-9493
  • Discshop Svenska Näthandel AB 556604-9952
  • Discshop Alandia AB 1932506-7

Jos ei toisin ilmoiteta, on Adlibris AB henkilötietojen, jotka kerätään tässä tietosuojakäytännössä käsittävien tuotteiden ja palveluiden kautta, tietosuojavastaava.

Kun asioit verkkosivuillamme, käytämme evästeitä. Voit lukea lisää Evästekäytännöstämme

Alta voit lukea, miten käytämme henkilötietoja, miten se vaikuttaa yksityisyydensuojaasi ja miten voit käyttää oikeuksiasi. Pääset eri kohtiin napsauttamalla linkkejä.

Sisällys

Keräämämme henkilötiedot

Keräämme henkilötietoja voidaksemme varmistaa Palveluidemme tehokkaan toiminnan ja tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Tämä tapahtuu esimerkiksi kun luot tilin jossakin verkkokaupassamme tai sovelluksessamme, hallinnoit jonkin Palvelun käyttäjätiliäsi, ostat tuotteen myymälästämme, tilaat uutiskirjeen tai otat yhteyttä tukipalveluumme. Saamme osan tiedoista rekisteröimällä, miten olet vuorovaikutuksessa Palveluidemme ja tuotteidemme kanssa. Keräämme tietoa esimerkiksi käyttämällä tekniikkaa, kuten evästeitä, sivustoillamme, ja vastaanottamalla käyttötietoja laitteellasi toimivista ohjelmistoista.

Keräämämme tiedot riippuvat asiayhteydestä, tekemistäsi valinnoista ja yksityisyydensuoja-asetuksistasi sekä käyttämistäsi tuotteista ja toiminnoista. Voimme kerätä muun muassa seuraavia tietoja:

  • Nimi ja yhteystiedot. Keräämme etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, toimitustietosi ja muut vastaavat yhteystietosi.
  • Tunnistautumistiedot. Keräämme salasanasi, salasanavihjeesi, henkilötunnuksesi ja muut vastaavat turvallisuustiedot, joita käytät tunnistautumiseen ja tilillesi kirjautumiseen.
  • Demografiset tiedot. Keräämme tietoja esimerkiksi iästäsi, sukupuolestasi, asuinmaastasi ja kieliasetuksistasi.
  • Maksutiedot. Keräämme välttämättömiä tietoja voidaksemme käsitellä maksusi mahdollisen ostotapahtuman yhteydessä, muun muassa maksuvälineesi numeron (esimerkiksi maksukortin numero) ja siihen liittyvän turvakoodin.
  • Ostohistoria. Keräämme tietoja ostoksistasi, ostosummistasi, ostotapahtumiesi ajankohdista sekä hyödyntämistäsi tarjouksista.
  • Laite- ja käyttötiedot. Keräämme tietoa laitteestasi ja laitteesi käytöstä. Keräämme myös tietoja siitä, miten käytät digitaalisia palveluitamme, esim. tietoja käyttämistäsi ominaisuuksista, vierailemistasi verkkosivuista ja käyttämistäsi ohjelmistokonfiguraatioista.
  • Kiinnostuksen kohteet ja suosikit. Keräämme tietoja kiinnostuksen kohteistasi ja suosikeistasi, esimerkiksi suosikkituotteista, joita lisäät ostoskoriisi. Näiden tietojen lisäksi voimme määrittää kiinnostuksen kohteesi ja suosikkisi myös muiden keräämiemme tietojen perusteella.
  • Muuta. Keräämme myös tietoja, jotka välität meille, sekä meille lähettämiesi viestien sisällön. Tällaisia ovat esimerkiksi kirjoittamasi palautteet ja arvostelut tai asiakastuellemme esittämäsi kysymykset ja tiedot. Kun otat meihin yhteyttä esimerkiksi asiakastuessa tai keskustellaksesi edustajamme kanssa puhelimitse tai chatissa, keskusteluja voidaan seurata ja ne voidaan tallentaa.

Henkilötietojen kerääminen

  • Suoraan luovuttamasi henkilötiedot. Jotkin näistä tiedoista luovutat meille suoraan, esimerkiksi kun luot tilin jossakin verkkokaupassamme tai sovelluksessamme, ostat tuotteen myymälästämme ja rekisteröidyt käyttäjäksi, tilaat uutiskirjeen tai otat yhteyttä tukipalveluumme.
  • Palvelun käyttö jne. Saamme osan tiedoista rekisteröimällä, miten olet vuorovaikutuksessa palveluidemme ja tuotteidemme kanssa. Tämä tapahtuu esimerkiksi käyttämällä verkkosivustoillamme olevaa tekniikkaa kuten evästeitä sekä käyttämällä tietoja, joihin pääsemme käyttämäsi laitteen (kuten matkapuhelin, tietokone tai tabletti) kautta. Tällaisia tietoja voivat olla IP-osoite ja kieliasetukset. Joissakin tapauksissa voimme erityisen mittaustekniikan avulla yhdistää sinusta vierailusi aikana käyttämiesi eri laitteiden kautta keräämämme tiedot, jotta voimme tarjota sinulle räätälöityä sisältöä ja mainoksia verkkosivuillamme.
  • Kolmansilta osapuolilta saadut henkilötiedot. Voimme myös vastaanottaa henkilötietoja kolmansilta osapuolilta. Tällaiset kolmannet osapuolet voivat vaihdella eri aikoina, mutta niihin ovat aikaisemmin lukeutuneet:
  • sosiaaliset verkostot, kun sallit jollekin Adlibris-konsernin tuotteelle pääsyn tietoihisi yhdessä tai useammassa verkostossa
  • kumppanit, joiden kanssa teemme yhteistyötä tarjotaksemme palveluita tai osallistuaksemme yhteiseen markkinointitapahtumaan
  • julkisesti saatavilla olevat lähteet, esimerkiksi avoimet viranomaistietokannat tai muut julkiset tietolähteet.
  • Jos päätät olla luovuttamatta tietojasi, jotka ovat välttämättömiä jonkin tuotteen, palvelun tai toiminnon käyttämiselle, on mahdollista, ettet pysty käyttämään kyseistä tuotetta tai toimintoa.

Henkilötietojen käyttö

Tässä osiossa olemme tiivistäneet tarkoitukset henkilötietojen käsittelylle sekä oikeusperusteen käsittelylle. Henkiötietojen käyttö perustuu ensisijaisesti kahteen eri perusteeseen, joko siihen, että käsittelymme on välttämätöntä kanssasi tehdyn sopimuksen ("Sopimus") täyttämiseksi, tai siihen, että käsittelymme on tarpeen meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettuun etuun ("Oikeutettu etu"). Joissakin tapauksissa käsittely perustuu suostumukseesi ("Suostumus") tai siihen, että käsittely on välttämätön lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi ("Lakisääteinen velvoite").

Olemme arvioineet "Oikeutetun edun" sen perusteella, että käsittelymme on välttämätöntä, jotta pystymme vastaamaan käyttäjän ja asiakkaiden toiveisiin, arvioimaan, kehittämään ja parantamaan palvelujen sisältöä ja ulkoasua sekä kohdentamaan tarjouksia ja mainontaa. Lopuksi, meillä on oikeutettu etu pystyä suojelemaan liiketoimintaamme.

Tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen ja kehittäminen. Käytämme henkilötietoja suorittaaksemme ostotapahtumia, tarjotaksemme ja parantaaksemme tuotteita ja toteuttaaksemme tarvittavat liiketoiminnan toimenpiteet. Tähän sisältyy tuotteiden hallinta, tuotteiden suorituskyvyn ylläpitäminen ja parantaminen, uusien ominaisuuksien kehittäminen ja asiakaspalvelun tarjoaminen. Oikeusperuste: Sopimus tai Oikeutettu etu. Tietojen käsittely on välttämätöntä, jotta voimme täyttää kanssasi tehdyn sopimuksen. Esimerkiksi osoitteesi kerääminen ja tallentaminen on välttämätöntä, jotta voimme lähettää tilaamasi tuotteen. Jos olet yrityksen yhteyshenkilö, joka on ostanut meiltä tuotteen, voimme Oikeutetun edun tuella käsitellä tietoja sinusta ja edustamastasi yrityksestä esimerkiksi pystyäksemme toimittamaan tuotteita työpaikallesi. Käsittelemme myös henkilötietojasi tarjoaksemme mahdollisuuden asiakaspalveluun.

Sivuston parantaminen. Käytämme tietoja muun muassa sivustokokemuksen parantamiseksi. Käytämme esimerkiksi tietoa käyttäjien käyttäytymisestä, hakusanoista ja verkkosivustojemme klikeistä parantaaksemme hakutulosten osuvuutta. Käytämme tietoja myös sen määrittämiseksi, mitkä uudet toiminnot tulisi priorisoida ja miten sivustojemme sisältö tulisi esittää. Oikeusperuste: Oikeutettu etu.

Turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus. Käytämme tietoja esimerkiksi asiakkaidemme turvallisuuden suojaamiseen, verkkopalvelujemme väärinkäytön, menetysten ja petosten estämiseen ja tutkimiseen sekä tapausten tutkimiseen. Käytämme tietoja myös petosten ja varkauksien havaitsemiseen ja estämiseen sekä riitojen ratkaisemiseen ja sopimusten täytäntöönpanoon. Käytämme tietoja sovellettavan lainsäädännön, kuten kirjanpitolain, noudattamiseen. Oikeusperuste: Oikeudellinen velvoite tai oikeutettu etu.

Liiketoiminta/Business Intelligence. Adlibrisgruppen käyttää tietoja kehittääkseen analysointitoimintonsa avulla aggregaattianalyysejä ja liiketoimintaa, mikä antaa meille mahdollisuuden johtaa ja suojella liiketoimintaamme ja tehdä dataan perustuvia päätöksiä. Oikeusperuste: Oikeutettu etu.

Räätälöidyt palvelut. Jotkut palveluistamme ovat sellaisia, että käyttäjä saa henkilökohtaisemman kokemuksen, joka voi perustua toimintoihin verkkosivustollamme, kiinnostuksen kohteisiin ja suosikkeihin, sijaintiin, asiakasprofiiliin ja / tai tekemiin valintoihin. Oikeusperuste: Sopimus (jos henkilökohtainen sisältö on osa palvelua) tai Oikeutettu etu.

Viestintä. Käytämme tietoja voidaksemme viestiä kanssasi. Voimme esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai muulla tavalla muistuttaaksemme sinua ostoskorissasi olevista tuotteista, pitääksemme sinut ajan tasalla tukipyyntösi käsittelystä tai kertoaksemme sinua mahdollisesti kiinnostavasta tarjouksesta. Oikeusperuste: Sopimus (jos käsittely on tarpeen sopimusvelvotteiden täyttämiseksi) tai Oikeutettu etu.

Käyttäjätili: Kun luot käyttäjätilin tai teet ostoksen kaupassamme, pyydämme tiettyjä henkilötietoja. Annamme sinulle myös yksilöllisen asiakastunnuksen tunnistaaksesi tilisi ja siihen liittyvät tiedot. Kun kirjaudut sisään käyttäjätilillesi, luomme kirjautumisen rekisteröinnin, joka sisältää päivämäärän ja kellonajan, IP-osoitteen ja mahdolliset virheilmoitukset. Oikeusperuste: Sopimus tai Oikeutettu etu.

Markkinointi ja mainonta. Käytämme erilaisia kanavia markkinointiin ja mainontaan, esimerkiksi sähköpostitse tai verkkosivustojemme kautta. Markkinointi ja mainonta, jonka näet verkkosivustoillamme, voivat perustua tietoihin, jotka olet antanut meille rekisteröitäessäsi käyttäjätilin, tai tietoihin, joita keräämme ostaessasi tai käyttäessäsi palveluitamme.

Nämä tiedot analysoidaan ja ryhmitellään niin, mikä muun muassa antaa meille mahdollisuuden ohjata kiinnostuksen kohteisiin perustuvia uutiskirjeitä sinulle. Jos esimerkiksi olet osoittanut erityistä kiinnostusta lankoihin, saatat saada aihepiiriin perustuvaa mainontaa.

Kun vierailet verkkosivustoillamme, jotkut tietokoneellesi asettamistamme evästeistä ovat mainosevästeitä (kolmannen osapuolen evästeet), jotka on suunniteltu erityisesti muistamaan, kuinka selaat verkossa ja millä verkkosivustoilla vierailet, jotta mainokset olisivat sopivia ja tehokkaita. Lisätietoja evästeiden käytöstä löydät alla olevassa osiossa "EVÄSTEET JA TIETOJEN PAIKALLINEN SÄILYTTÄMINEN".

Voimme myös jakaa anonyymejä käyttäytymistietoja käyttäjistämme mainostajiemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa, mukaan lukien yritykset, jotka sponsoroivat sisältöä, jonka otsikko on esimerkiksi "Sponsoroitu" tai "Maksettu sisältö / maksettu". Tämä tarkoittaa sitä, että kun vierailet muilla verkkosivustoilla, mainontamme, joka perustuu käyttäytymiseesi sivustollamme ja muilla verkkosivustoilla, saattaa olla kohdistettu juuri sinulle. Anonyymit käyttäytymistiedot ovat tietoja, joita ei voida kohdistaa henkilöihin. Näistä tiedoista olemme poistaneet kaikki viitteet käyttäjiimme.

Käyttäytymiseen perustuva uudelleen kohdentaminen on toinen kiinnostusten kohteisiin perustuvan mainonnan muoto, jonka avulla voimme näyttää sinulle mainontaa verkkosivustollamme.

Oikeusperuste: Oikeutettu etu.

Sinulla on aina oikeus vastustaa suoramarkkinointia, ts. markkinointia meiltä postitse, sähköpostitse ja tekstiviestitse, lue lisää kohdista "OIKEUTESI" ja "Pääsy omiin henkilötietoihin ja tietojen tarkistaminen”.

Kieltolistat. Jos pyydät, ettemme ota sinuun yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai postitse, pidämme kopion nykyisistä yhteystiedoista markkinointiin liittyvää kieltolistaa varten varmistaaksemme, että et saa jatkossa meiltä tarjouksia.

Oikeusperuste: Lakisääteinen velvoite

Evästeet ja tietojen paikallinen säilyttäminen

Evästeitä ja paikallista tietojen tallentamista käytetään sivustojemme toimivuuden parantamiseksi, voidaksemme räätälöidä asiaankuuluvaa sisältöä, tarjouksia ja mainoksia sinulle ja jotta voimme varmistaa, että palvelut toimivat kuten pitäisi. Evästekäytännöstämme löydät lisätietoja evästeistä.

Sisäänkirjautuminen ja asetukset. Joitakin evästeitä käytetään muistamaan asetuksesi, kun palaat verkkosivustollemme. Tietojen paikallisen tallennuksen myötä sinun ei muun muassa tarvitse kirjautua sisään joka kerta kun vierailet jollakin sivustollamme. Pystymme myös tallentamaan tekemäsi asetukset (esim. tekstin koko).

Räätälöinti ja markkinointi. Käytämme tietojen paikallista tallennusta voidaksemme mukauttaa sivustojemme ja sovelluksiemme asiakaskokemusta, esim. sen perusteella, mitä olet etsinyt tai katsellut aiemmin sivustoiltamme. Tällä tavoin voimme näyttää sisältöä ja mainoksia, jotka mielestämme ovat sinulle sopivia. Voimme käyttää näitä tietoja myös sinulle räätälöityihin tarjouksiin.

Analyysi, tilastot ja kehitys. Erilaisten mittaustyökalujen avulla voimme kerätä tilastoja siitä, miten sivustojamme ja sovelluksiamme käytetään. Tämä auttaa meitä kehittämään ja parantamaan käyttökokemusta. Eri työkaluja käytetään eri tarkoituksiin. Käytämme esim. Google Analytics -ohjelmaa verkkoanalytiikkaan (mukaan lukien väestötiedot). Käytämme myös paikallista tiedon tallennusta niin sanottuihin A/B -testeihin, joiden tarkoitus on esimerkiksi testata uusia ominaisuuksia pienellä käyttäjäryhmällä ennen niiden julkaisemista kaikille käyttäjille.

Mainosevästeet (kolmannen osapuolen evästeet). Mainostajat, mainostoimistot ja muut yhteistyökumppanit käyttävät evästeitä sivustoillamme voidakseen näyttää mainoksia sivustoillamme, mitata kuinka moni käyttäjä on nähnyt mainoksen tai mukauttaa mainoksia sinulle.

Henkilötietojen jakamisen syyt

Meidän voi olla joskus välttämätöntä jakaa tietojasi muiden konserniimme kuuluvien yritysten kanssa tai alihankkijoidemme kanssa, jotta voimme toimittaa tilaamasi palvelut ja tuotteet.

Toimittajat, jotka ovat tietojen käsittelijöitä

Palkkaamme useita toimittajia, jotka suorittavat palveluja puolestamme. Tällaisia palveluja ovat asiakaspalvelutuki, markkinointi ja liikenteen mittaaminen sekä järjestelmiemme ja palvelujemme suojaus ja tuki. Näiden palveluntarjoajien on mahdollisesti käsiteltävä tai käytettävä henkilötietoja palvelujensa suorittamiseksi. Toimittajamme ovat sitoutuneet ns. Henkilötietojen käsittelyopimuksiin, eikä heillä ole oikeutta käyttää henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa.

Maksupalvelujen tarjoajat

Jaamme antamasi maksutiedot ostoksen suorittamiseksi pankeille ja muille laitoksille, jotka käsittelevät maksutapahtumia tai tarjoavat muita rahoituspalveluja, sekä petosten estämiseksi ja luottokorttiriskien vähentämiseksi. Esimerkkejä tällaisista toimittajista ovat KLARNA ja DIBS. Maksutapahtuman suorittamisesta vastaava maksupalveluntarjoaja on itse rekisterinpitäjä henkilötietojesi käsittelyssä.

Rahtiyritykset

Jaamme henkilökohtaiset tietosi rahtiyritykselle, joka toimittaa tilaamasi tuotteet. Jokainen rahtiyritys on vastuussa henkilötiedoistaan käsittelyssä henkilötietojasi. Toimituksesta vastaava rahtiyritys on itse rekisterinpitäjä henkilötietojesi käsittelyssä.

Muuta

Meidän voi olla tarpeen luovuttaa tai säilyttää henkilötietojasi, kun katsomme sen olevan välttämätöntä:

  1. lain tai oikeusprosessin noudattamiseksi ja tietojen luovuttamiseksi poliisille ja muille asianomaisille viranomaisille
  2. asiakkaidemme suojaamiseksi, esimerkiksi roskapostin tai petosyritysten estämiseksi, tai auttaaksemme ehkäisemään kuolemantapauksia tai vakavia vahinkoja
  3. tuotteidemme turvallisuuden hallitsemiseksi ja ylläpitämiseksi, mukaan lukien estääksemme tai pysäyttääksemme järjestelmiimme tai verkostoihimme kohdistuvan hyökkäyksen
  4. suojellaksemme Adlibris-konsernin oikeuksia ja omaisuutta, mukaan lukien pannaksemme täytäntöön palveluiden käyttöä koskevat ehdot. Jos kuitenkin saamme tietoomme, että joku käyttää palveluitamme tehdäkseen kauppaa Adlibris-konserniin kuuluvalla varastetulla aineettomalla tai fyysisellä omaisuudella, emme tutki asiakkaan yksityistä sisältöä itse, vaan voimme luovuttaa asian poliisiviranomaiselle

Tapahtumat ja petokset voidaan jakaa vakuutusyhtiöiden, oikeusviranomaisten tai paikallisten tai maailmanlaajuisten lainvalvontaviranomaisten kanssa tutkimusten suorittamiseksi. Huomaathan, että näillä vastaanottajilla on itsenäinen oikeus tai velvollisuus käsitellä henkilötietojasi.

Huomaathan, että jotkin sivustoistamme voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten tuotteisiin ja että kyseisten toimijoiden tietosuojakäytännöt poikkeavat Adlibris-konsernin käytännöistä. Jos ilmoitat henkilötietosi jotakin tällaista tuotetta varten, tietojasi käsitellään kyseisen yrityksen tietosuojakäytännön mukaisesti. Voit tutustua kyseiseen tietosuojakäytäntöön ennen kuin lähetät tietoja ulkopuoliselle yritykselle. Emme ole vastuussa näiden ulkopuolisten yritysten suorittamasta henkilötietojesi käytöstä.

Pääsy omiin henkilötietoihin ja tietojen tarkistaminen

Se, miten käytät tai hallitset henkilökohtaisia tietojasi, riippuu käyttämistäsi palveluista. Selaimen asetusten tai puhelimen push-asetusten avulla voit tarkistaa esimerkiksi evästehistorian ja sijaintitiedot.

Asiakaspalvelu. Voit aina ottaa meihin yhteyttä asiakaspalvelun kautta, jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä. Lue lisää oikeuksistasi ja siitä, miten voit ottaa meihin yhteyttä kohdista "OIKEUTESI" ja "YHTEYSTIEDOT".

Käyttäjätilisi. Kun kirjaudut tilillesi, voit muuttaa salasanasi ja sähköpostiosoitteesi.

Viestintäasetuksesi. Voit valita, haluatko vastaanottaa kampanjaviestejä. Jos saat meiltä mainosviestejä sähköpostitse tai tekstiviestitse ja haluat peruuttaa niiden vastaanottamisen, voit tehdä sen noudattamalla kussakin viestissä annettuja ohjeita.

Mainosasetuksesi. Mikäli kiinnostuspohjaista mainontaa varten käytettäviä tietoja käytetään myös muihin välttämättömiin tarkoituksiin (muun muassa tuotteidemme toimittamista, analyyseja ja petosten havaitsemista varten), ei kyseisten tietojen keräämistä lopeteta, vaikka kieltäytyisit vastaanottamasta kiinnostuspohjaista mainontaa. Voit estää kiinnostuspohjaisen mainonnan evästeasetuksistasi; lisätietoa tästä on saatavilla osoitteesta youronlinechoices.com.

Evästeasetukset. Tärkeät verkkoselainpohjaiset asetukset on kuvattu evästekäytännössämme.

Seurantasuoja. Joissakin verkkoselaimissa on seurantasuojaksi kutsuttu toiminto, joka estää kolmansien osapuolten sisällön, muun muassa evästeiden, vastaanottamisen kaikilta verkkosivustoilta, jotka lisäät seurantasuojan listalle. Rajoittamalla näiden verkkosivustojen lähettämiä pyyntöjä verkkoselain rajoittaa tietoja, joita kyseiset kolmannen osapuolen sivustot voivat kerätä sinusta.

Oikeutesi

Tietoa siitä, mihin voit kääntyä oikeuksien käyttämiseksi, on kohdassa "YHTEYSTIEDOT".

  • Sinulla on oikeus suostumukseen. Jos henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.
  • Sinulla on oikeus rekisteriotteeseen, oikaisuun ja tietojesi poistamiseen. Sinulla on oikeus pyytää maksutta ote henkilötietorekisteristä (lainsäädännön määrittämällä tavalla) sekä pyytää pääsyä henkilötietoihisi. Sinulla on myös oikeus pyytää tietojesi oikaisemista ja tietyissä tapauksissa tietojesi poistamista.
  • Sinulla on oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.
  • Sinulla on oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen. Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi siirtämistä toiselle organisaatiolle, joka vastaa henkilötietojesi käsittelystä (rekisterinpitäjän ominaisuudessa) niissä tapauksissa, joissa meidän oikeutemme henkilötietojesi käsittelyyn perustuu joko suostumukseesi tai kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpanoon.
  • Sinulla on oikeus kieltäytyä suoramarkkinoinnista, eli postitse, sähköpostitse tai tekstiviestitse tehdystä markkinoinnista. Sinulla on oikeus milloin tahansa kieltäytä suoramarkkinoinnista (mukaan lukien profiloinnista näihin tarkoituksiin), tällöin lopetamme tietojesi käsittelyn näitä tarkoituksia varten.
  • Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Sinulla on joissakin tapauksissa oikeus vastustaa henkilötietojesi muuta käsittelyä. Meidän on lopetettava käsittely, jos emme pysty osoittamaan pakottavia laillisia syitä, jotka ovat suuremmat kuin sinun etusi olla käsittelemättä henkilötietoja.
  • Sinulla on oikeus tehdä valitus kansalliselle tietosuojaviranomaiselle. Suomessa tietosuojavaltuutetun toimisto valvoo, että yritykset noudattavat lainsäädäntöä.

Oikeuksien käyttäminen on ilmaista. Vastaamme tavallisesti pyyntöösi saada rekisteritiedosto ja henkilötietosi 30 päivän kuluessa. Pyytämäsi toimet suoritetaan kohtuullisessa ajassa, joka voi olosuhteista riippuen olla jopa 3 kuukautta. Pidätämme oikeuden periä kohtuullinen maksu toimenpiteestä kohtuuttoman tai selvästi perusteettoman vastaväitteen tai pyynnön yhteydessä.

Henkilötietojesi suojaaminen

Käytämme erilaisia suojaustekniikoita ja -menetelmiä suojataksemme henkilötietosi luvattomalta pääsyltä, käytöltä ja luovuttamiselta. Esimerkiksi ilmoittamasi henkilötiedot tallennetaan tietokonejärjestelmiin, joihin on rajoitettu pääsy ja jotka sijaitsevat suojatuissa tiloissa. Siirtäessämme erittäin arkaluontoisia tietoja (esimerkiksi luottokorttinumeroita ja salasanoja) Internetin välityksellä, suojaamme niitä salauksella. Vaadimme toimittajiamme varmistamaan, että käsittely tapahtuu tämän käytännön ja turvallisuuskäytäntöjemme mukaisesti. Lisäksi tallennamme sellaisia tietoja, joita keräämme, kun käyttäjä ei ole kirjautunut sisään (todennettu) erillään asiakaskohtaisista tilitiedoista. Asiakaskohtaiset tiedot tunnistavat sinut suoraan, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Käytämme pääasiassa pseudonymisoituja tai anonymisoituja tietoja analysoitaessamme asiakkaiden näkemyksiä, tuotekehitystä, personointia, trendejä, tilastoja ja vastaavia tarkoituksia. Pseudonymisoidut tiedot ovat tietoja, joita ei voida osoittaa tietylle yksittäiselle henkilölle ilman lisätietojen käyttöä.

Henkilötietojen tallentaminen ja käsittely

Keräämiämme henkilötietoja voidaan säilyttää ja käsitellä asuinmaassasi tai muissa maissa, joissa Adlibris-konsernilla sen yhteistyökumppaneilla, tytäryhtiöillä tai palveluntarjoajilla on toimintaa. Tietojen tallennuspaikat valitaan tarkoin tehokkaan toiminnan varmistamiseksi, suorituskyvyn parantamiseksi sekä kopioiden mahdollistamiseksi sähkökatkoksen tai muiden ongelmien varalta. Ryhdymme toimenpiteisiin varmistaaksemme, että tämän tietosuojakäytännön mukaisesti kerättyjä tietoja käsitellään käytännössä määrätyllä tavalla ja soveltuvan lainsäädännön mukaisesti siellä, missä tietoja säilytetään.

Jos siirrämme henkilötietojasi EU:n/ETA:n ulkopuoliseen kolmanteen maahan, laadimme siitä sopimuksen ja ryhdymme muihin toimenpiteisiin lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Henkilötietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi niin pitkään kuin se on välttämätöntä tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi, antamiesi ja hyväksymiesi toimeksiantojen suorittamiseksi tai muita välttämättömiä tarkoituksia varten, esimerkiksi lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi, riita-asioiden ratkaisemiseksi ja sopimustemme toimeenpanemiseksi. Koska kyseiset tarpeet voivat olla erilaisia riippuen tietojen tyypistä sekä palveluiden, tuotteiden ja asiayhteyden luonteesta, varsinaiset säilytysajat voivat vaihdella.

Tietojen säilytysaikaan vaikuttavat esimerkiksi seuraavat kriteerit:

  • Syy tietojen käyttöön. Mikäli käytämme tietoja lakisääteisten vaatimusten täyttämiseen, tallennetaan niitä pidempään kuin esimerkiksi suoramarkkinointiin tarkoitetut yhteystiedot.
  • Tiedon luonne, arkaluonteiset tiedot tallennetaan lyhyemmäksi ajaksi kuin esimerkiksi yhteystiedot.
  • Tapa millä tiedot tallennetaan, toisin sanoen tietoja, joita ei ole pseudonymsioitu, tallennetaan usein lyhyemmäksi ajaksi kuin pseudonymisoidut tiedot.
  • Suhteemme sinuun, ts. jos olet nykyinen, entinen tai potentiaalinen asiakas tai jos vierailet sivustollamme kirjautumatta sisään.

Suoramarkkinointiin tarkoitetut yhteystiedot. Käytämme yhteystietojasi suoramarkkinointiin asiakassuhteen aikana ja tietyn ajan sen päättymisestä, kunhan et ole kieltäytynyt sitä (lue lisää kohdasta "OIKEUTESI"). Tallennamme tietosi 24 kuukautta viimeisimmän ostoksen jälkeen.

Käyttäjätiliin yhdistetyt tiedot. Jos olet rekisteröinyt käyttäjätilin, käytämme tietojasi esimerkiksi kiinnostuksen kohteista ja suosikeista sekä ostohistoriasta, kunnes suljet tilisi ja enintään 24 kuukautta sen jälkeen, jos et pyydä meitä poistamaan tiettyjä tietoja. Tallennamme tietoja valitusten käsittelemiseksi ja käyttäjien ja asiakkaiden käyttäytymisen analysoimiseksi palvelujemme parantamiseksi ja kiinnostuksen kohteisiin perustuvaan markkinointiin.

Muuta. Henkilökohtaiset tietosi poistetaan tai anonymisoidaan, kun ne eivät enää ole tarpeellisia niihin tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty. Analysoidessamme asiakkaiden käyttäytymistä, trendejä jne. käytämme mahdollisimman suuressa määrin anonyymejä tietoja, joita ei voi yhdistää yksilöön.

Henkilötietojasi voidaan säilyttää kauemmin kuin edellä on mainittu, jos laki (esim. kirjanpitolaki), asetus tai hallituksen päätös vaatii niin. Voimme myös säilyttää tietoja, jotka on säilytettävä riidan ratkaisemiseksi tai jos olet suostunut siihen.

Yhteystiedot

Alta löydät yhteystietomme, jos haluat meiltä rekisteriotteen tai pyytää tietojsei poistamista tai suoramarkkinoinnin lopetusta. Voit lähettää meille valituksen, kysyä tietosuojastamme tai käyttää muita oikeuksiasi (lue lisää kohdasta "OIKEUTESI").

Adlibris AB 556261-3512

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, RUOTSI
Sähköpostiosoite: gdpr@adlibris.com

Adlibris Oy 0195663-7

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, RUOTSI
Sähköpostiosoite: gdpr@adlibris.com

Adlibris AS 990 335 214

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, RUOTSI
Sähköpostiosoite: gdpr@adlibris.com

Odlanu I Sverige AB 556725-9493

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, RUOTSI
Sähköpostiosoite: gdpr@adlibris.com

Discshop Svenska Näthandel AB 556604-9952

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, RUOTSI
Sähköpostiosoite: gdpr@adlibris.com

Discshop Alandia AB 1932506-7

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, RUOTSI
Sähköpostiosoite: gdpr@adlibris.com

Jos ei toisin ilmoiteta, on Adlibris AB henkilötietojen, jotka kerätään tässä tietosuojakäytännössä käsittävien tuotteiden ja palveluiden kautta, tietosuojavastaava.


Muutokset tietosuojakäytäntöön

Päivitämme tietosuojakäytäntöämme saamamme asiakaspalautteen ja tekemiemme muutosten perusteella. Kun käytäntöä päivitetään, asiakirjan yläreunassa ilmoitettavaa viimeisen tarkistuksen päivämäärää muutetaan ja muutokset kirjataan asiakirjan loppuun kohtaan MUUTOSHISTORIA, minkä jälkeen muutokset astuvat voimaan. Jos teemme suurempia muutoksia tietosuojakäytäntöön tai tapoihin, joilla Adlibris-konserni käyttää henkilötietojasi, sinulle ilmoitetaan muutoksista verkkosivustolla tai sähköpostitse ennen muutosten voimaan astumista, kun lainsäädäntö näin edellyttää. Suosittelemme lukemaan tämän tietosuojakäytännön ajoittain, jotta pysyt ajan tasalla siitä, miten Adlibris-konserni suojelee henkilötietojasi ja yksityisyyttäsi.

Tietosuojakäytäntöä on viimeksi päivitetty: 25 marraskuuta 2020