e-singel

Hunger

Svenska, 2011
Svenska, 2011

San Fransisco. 4:e juli. Och några hungriga barn med påhittade namn.

Jag heter Elle. Ingen i skolan vet att det är inte är mitt riktiga namn. Det är också en sorts hemlighet. Ibland undrar jag om mina föräldrar kommer att ändra mitt efternamn också. Och om de gör det - vad kommer då att finnas kvar av mitt gamla jag?

San Fransisco, tidigt åttiotal. Det är nationaldagen och en strålande varm sommardag. Åttaåriga Elle har precis kommit från Vietnam med sin familj och bor i ett hus fullt med hemligheter, tillsammans med flera vietnamesiska släktingar. Staden är ödslig, föräldrarna jobbar och tillsammans ger sig barnen íväg för att bada i stadens kommunala pool. Men deras nya amerikanska filmstjärnenamn lurar ingen de möter: "Vi är ett gäng mörka duvor. Vi ilar längs stadsgatorna i hettan, och det enda vi får i oss är smulor och betong."

Angie Chau har inte översatts till svenska förut. Vi på Mix vill ge er alla chansen att få möta denna fantastiska unga novellist som skriver om att leva i exil, om att vara barn i ett nytt land, där hungern - både den rent fysiska och den psykiska - är någonting man måste lära sig att bemästra.

Hunger ingår i novellsamlingen Quit as they come som kom ut på det amerikanska förlaget Ig publishing 2010.

Lästid 16 min.

Titel:
Hunger
Författare:
Angie Chau
Språk:
Svenska
Översättare:
Titti Persson
Utgiven:
2011-11
ISBN:
9789186843564
Serie:
exil
Förlag:
Mix Förlag
Format:
e-singel
  • Epub – Adobe DRM
  • Epub - vattenmärkt
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.