e-bok

Om att samla frimärken

Svenska, 2011
Svenska, 2011

Håkan Lindquists roman är berättelsen om vänskapen mellan den medelålders Samuel och pojken Mattias, och en mycket berörande bok om ensamhet, vänskap och kärlek.

Mattias var 11 år när han första gången träffade Samuel Gunnarsson. Mötet blev inledningen på en betydelsefull och ömsesidig vänskap.

Nästan trettio år efter deras första möte återvänder Mattias till Oskarshamn för att vara med på Samuels begravning. Kort därefter gör han en resa till, för att hämta några kartonger med brev och böcker som finns kvar efter vännen. Mattias tänker tillbaka på det som Samuel under åren berättat om sitt liv, om sin ensamhet och sin stora kärlek, sitt livs kärlek, Wilhelm:

"Har du varit med om något sådant någon gång? Att man förstår hela vidden av ett möte redan i dess allra första inledande skede? Allt – och jag menar verkligen allt – rymdes i de där första sekunderna; åtrån, hettan, skönheten, övergivandet, ensamheten, saknaden, sorgen. Allt var med redan från början, och jag kunde inte annat än svepas med."

I ett gömställe uppe i Döderhultskyrkans torn hittar Mattias ett brev från Samuel där han avslöjar den fruktansvärda hemlighet han bar genom livet.

Håkan Lindquist har tidigare givit ut två ungdoms- romaner: Min bror och hans bror och Dröm att leva. Båda är översatta till flera språk och 2002 belönades författaren med ett litteraturpris i Frankrike.

Titel:
Om att samla frimärken
Författare:
Håkan Lindquist
Språk:
Svenska
Utgiven:
2011-11
ISBN:
9789173552158
Förlag:
Kabusa Böcker
Format:
e-bok
  • PDF – vattenmärkt
  • Epub - vattenmärkt
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.