e-bok

Nattpatrullen

Svenska, 2012
Svenska, 2012
På Moskvas gator vandrar De andra – ett litet antal personer med övernaturliga krafter, försvurna åt Ljusets eller Mörkrets makter, som samexisterar i en bräcklig vapenvila sedan urminnes tider. Båda parterna håller ett öga på den andra sidans aktiviteter i staden. Anton, som tillhör nattpatrullen, vakar över Moskvas gator och försöker skydda vanligt folk från Mörkrets vampyrer. En natt möter han Svetlana, som bär på en förbannelse vilken hotar hela staden, och Igor, en ung pojke som ännu inte är medveten om sina extraordinära krafter.

De fyra Patrullenböckerna är en säregen blandning av fantasy, vampyrberättelse och horror, och har sålt i miljontals exemplar i Tyskland, Storbritannien och USA. I författarens hemland Ryssland är det här kultboken nr 1, mer framgångsrik än både Sagan om ringen och Harry Potter.

»Så subtilt och charmerande som ingen annan bok sedan Bram Stokers roman om Dracula.« 
Süddeutsche Zeitung

»Har ni inte hört talas om Sergej Lukjanenko? Då borde ni lära känna honom! Han är en av de populäraste ryska författarna i dag. Och en av de bästa!« 
New York Times

»Enastående! En häpnadsväckande blandning av Dostojevskij och Dawn of the Dead!«
New Statesman

»Nattpatrullen är ett epos med exceptionell kraft.« 
Quentin Tarantino
Titel:
Nattpatrullen
Författare:
Sergej Lukjanenko
Språk:
Svenska
Översättare:
Roger Karlsson
Utgiven:
2012-06
ISBN:
9789187219252
Förlag:
Coltso
Format:
e-bok
  • Epub - vattenmärkt
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.