e-bok

Nationalekonomi för nyfikna

Svenska, 2011
Svenska, 2011
Till en början ser allt så enkelt ut. Visst vore det smart att dela på jobben så att färre blev arbetslösa? Och nog är den offentliga sektorn tärande för samhället? Helt klart kan i alla fall inte ekonomin växa i all oändlighet utan att jordens resurser tar slut. Men tänk om allt det där egentligen är… tvärtom?

Den här boken förklarar några av de viktigaste begreppen inom modern nationalekonomi utan att ta till formler och statistik. Ekonomi handlar i grunden om människor. Om hur vi agerar, konkurrerar och samarbetar. Om hur vi strävar efter pengar och välstånd, men också efter kunskap och insikt. Om vår nyfikenhet, experimentlusta och skaparglädje.

Gunnar Örn är en av Sveriges mest erfarna ekonomijournalister. I Nationalekonomi för nyfikna gör han upp med de myter som vi bär med oss i vardagen och de intellektuella falluckor som några av historiens största tänkare trillat igenom.
Titel:
Nationalekonomi för nyfikna
Författare:
Gunnar Örn
Språk:
Svenska
Utgiven:
2011-11
ISBN:
9789186727000
Förlag:
Ivrig
Format:
e-bok
  • Epub – Adobe DRM
  • Epub - vattenmärkt
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.