e-bok

Miljöetik och miljövård

Svenska, 2011
Svenska, 2011
Miljöproblemen rymmer oundvikligen frågor som: Vad bör vi som människor sätta värde på? Vilka slags varelser är vi och vill vi vara? Vilket slags liv borde vi leva? Hur bör vi som människor förhålla oss till andra levande varelser? Miljöåtgärder och politiska beslut styrs ytterst av våra svar på dessa och liknande värdefrågor. Kan det rent av vara så att vi behöver en ny etik för att ta oss ur miljökrisen och hur skulle den i så fall kunna se ut?

Denna bok handlar om dessa frågor och om vilka värderingar som beslutsfattare ofta förutsätter i sina förslag till hur miljövården och samhället skall utformas. Olika etiska synsätt identifieras och jämförs med varandra och en diskussion förs om vilka praktiska konsekvenser dessa synsätt medför för miljövård och miljöpolitik. Boken kan användas på grundläggande kurser om samhälle och miljö vid universitet och högskolor samt fungera som beslutsunderlag för miljövårdsarbete inom olika myndigheter och samhällssektorer.
Titel:
Miljöetik och miljövård
Författare:
Mikael Stenmark
Språk:
Svenska
Sidor:
199
Utgiven:
2011-11
ISBN:
9789144020242
Förlag:
Studentlitteratur AB
Format:
e-bok
  • PDF – Adobe DRM
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.