e-bok

Maktkamp Europa: Folkrörelser, kapital och

Svenska, 2011
Svenska, 2011
Många av samtidens stora politiska strider avgörs i Bryssel. Näringslivets lobbyister har varit snabba att flytta fram sina positioner och lägger idag enorma resurser på att påverka parlamentariker och tjänstemän inom EU. Under de närmaste åren väntar beslut om arbetsvillkor, farliga kemikalier, brottsbekämpning och mycket mer, med genomgripande följder för våra liv.

Trots detta är det betydligt tystare om europapolitiken än om partiernas utspel på hemmaplan. Eftersom politiken och medierna fortfarande främst är nationella uppstår ett tomrum som gynnar de intressen som har störst resurser, även om europeiska folkrörelser lyckats med viktiga initiativ.

MAKTKAMP EUROPA beskriver den ojämna spelplanen och är en uppmaning till ökat engagemang från organisationer, folkrörelser, fackföreningar och enskilda medborgare.

Mats Engström är ledarskribent på Aftonbladet. Han har arbetat med europafrågor i femton år, bland annat som biträdande statssekreterare på miljödepartementet och som politiskt sakkunnig åt Anna Lindh på UD.
Titel:
Maktkamp Europa: Folkrörelser, kapital och mediemoguler i EU
Författare:
Mats Engström
Språk:
Svenska
Utgiven:
2011-11
ISBN:
9789173892452
Förlag:
Atlas
Format:
e-bok
  • PDF – Adobe DRM
  • PDF – vattenmärkt
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.