e-bok

Mahabharata D.2, Det stora kriget

Svenska, 2012
Svenska, 2012
I denna flertusenåriga berättelse möter vi de fem hjältemodiga pandavabröderna, som oförskyllt förföljs av sina ondskefulla kusiner. Bröderna tvingas delta i en bedräglig tärningsmatch, varvid de frånluras sitt vidsträckta kungarike och alla sina tillgångar, samtidigt som deras undersköna hustru skändas offentligt. Osämjan mellan de både lägren växer till en släktfejd som hotar att förgöra en stor del av världens krigare.

"Det vidsträckta slagfältet täktes av de båda väldiga armeerna, som tillsammans omfattade sex miljober man. Arjuna lygte sin pilbåge och sade till sin körsven Krishna: 'Låt oss köra fram och titta på fiendens styrkor och se hur de ställt up sig. Jag vill titta på de dårar som vill glädja Duryodhana, vår ondskefulle kusin.'
Tiden var inne för det sedan länge väntade kriget, det ohyggliga slaget mellan två grupper av kusiner. Nu fanns det inte längre någon återvändo."
Titel:
Mahabharata D.2, Det stora kriget
Författare:
Kenneth Anderson
Språk:
Svenska
Översättare:
Ingemar Åhlund
Utgiven:
2012-06
ISBN:
9789197841245
Förlag:
Puri
Format:
e-bok
  • Epub - vattenmärkt
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.