e-bok

Klinisk patologi

Svenska, 2011
Svenska, 2011
Ämnet klinisk patologi handlar om morfologisk diagnostik av cell- och vävnadsprover. Sådan diagnostik har stor betydelse i sjukvården och berör en mängd olika specialiteter. Det finns en omfattande litteratur i ämnet, främst på engelska, och nästan utan undantag mycket detaljerat och svåröverskådligt för andra än patologer. Boken Klinisk patologi har ambitionen att ge en kortfattad översikt av sjukdomspanoraman, metoder och provhantering inom den kliniska diagnostiken. Inte minst erbjuds en översikt över tumörsjukdomarna i de olika organsystemen. Detta i sin tur innebär definitioner och beskrivningar av en mängd begrepp som förekommer mer eller mindre allmänt i sjukvården.
Klinisk patologi vänder sig till studenter inom hälso- och sjukvårdens olika utbildningar, främst biomedicinska analytiker- och sjuksköterskeutbildningarna. Den fungerar också bra som en handbok för vårdpersonal, som behöver uppdatera sina kunskaper i den ganska snåriga nomenklatur och begreppsvärld som är en betydande del av sjukvården.

E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2005.
Titel:
Klinisk patologi
Författare:
Tomas Seidal
Språk:
Svenska
Sidor:
280
Utgiven:
2011-11
ISBN:
9789144063270
Förlag:
Studentlitteratur AB
Format:
e-bok
  • PDF – Adobe DRM
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.