e-bok

Fånga vardagen: ett tvärvetenskapligt perspektiv

Svenska, 2011
Svenska, 2011
Ibland kan den allra enklaste och mest vardagliga sak vara ogenomförbar och ibland kan samma sak gå hur lätt som helst. Vad är det som styr våra handlingsmöjligheter? Hur kan man identifiera mönster och vanor i människors uppenbarligen mycket variationsrika och komplexa vardagsliv?

I den här boken hanteras dessa frågor från ett tvärvetenskapligt perspektiv, där en beskrivning av familjen Johanssons vardag används som utgångspunkt för att reflektera över vardagliga situationer som människan ställs inför i sitt hushåll och i samhället. Problematiken betraktas utifrån den enskilda människans plats i tillvaron, där hon ständigt måste göra avvägningar för att passa ihop alla omgivningens möjligheter och krav med det egna hushållets behov och resurser.

Författarna har varierande vetenskapliga ingångar och tillsammans visar de hur man kan gå tillväga för att studera vardagens komplexitet.

Boken är lämplig för alla med intresse för samhällsförändring, familjepolitik, samhällsplanering, samt relationen mellan förvärvsarbete och familjeliv.
Titel:
Fånga vardagen: ett tvärvetenskapligt perspektiv
Författare:
Kajsa Ellegård (red.)
Språk:
Svenska
Sidor:
130
Utgiven:
2011-11
ISBN:
9789144044644
Förlag:
Studentlitteratur AB
Format:
e-bok
  • PDF – Adobe DRM
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.