e-bok

Duck City

Svenska, 2011
Svenska, 2011
Duck City är belägrat, och fienden stavas fetma. Regeringen har dragit igång Operation Ahab för att bekämpa ”den vita valen” med hjälp av kontroll och stränga bantningskliniker. Men suget efter fett, socker och salt är lönsamt, och magnaten John von Anderson djupfriterar glatt vidare i skydd av dunkla regelverk och högt uppsatta vänner.

Andersons brorson Kalle, som själv väger över 200 kg, är anställd i en av fabrikerna och är också den betydligt smalare von Anderssons levnadstecknare. Som sådan kommer han i kontakt både med farbroderns älskarinna Karin och dissidenten och litteraturprofessorn Harold Bell – två själar som också tyngs av den stora vita valen. De är alla tre problembarn i Operation Ahabs allseende ögon, och frågan är om de alls får plats i den hårdbantande presidentens lätta, nya värld.

Lena Anderssons Duck City är en stad som är på bristningsgränsen både fysiskt och psykiskt, en stad som är både obehagligt bekant och bedrägligt främmande.

Lena Andersson har tidigare skrivit två mycket uppmärksammade romaner, Var det bra så? och Du är alltså svensk?. Hon bor i Stockholm och verkar som skribent och kritiker.
Titel:
Duck City
Författare:
Lena Andersson
Språk:
Svenska
Utgiven:
2011-11
ISBN:
9789127088108
Förlag:
Natur kultur
Format:
e-bok
  • PDF – Adobe DRM
  • PDF – vattenmärkt
  • Epub - vattenmärkt
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.