e-bok

Datakommunikation

Svenska, 2011
Svenska, 2011
Datakommunikation finns i allas vår vardag. Vi skickar e-post eller surfar på nätet. Mobiltelefonerna kan vi inte klara oss utan. För en "vanlig" människa kan dock all denna teknik kännas som rena magin. Experter i media uttalar sig om olika saker med konstiga förkortningar: gsm, ip, umts, wlan, wap, adsl, http, gprs, ja listan kan göras lång. Om vi inte vet hur dessa system fungerar är det också svårt att veta vad de betyder för oss i framtiden, om de är farliga eller om de till och med kan rädda liv.
Denna bok lär ut konsten att få två eller flera datorer att kommunicera med varandra. Boken beskriver hur datorer kan förstå varandra, hur data kan överföras mellan två datorer, och berättar hur Internet fungerar. Dessutom beskriver boken hur de fasta och mobila telenäten fungerar. Tekniken bakom systemen gås igenom på ett pedagogiskt sätt, som inte kräver några förkunskaper förutom en erfarenhet av att använda Internet och ibland lite gymnasiefysik.
Boken är skriven för dig som är tekniskt intresserad men inte har några förkunskaper inom området. När du har läst denna bok vet du inte bara vad förkortningarna ovan betyder, du vet också hur systemen fungerar. Många övningsexempel med fullständigt facit ingår, vilket gör den lämplig som kurslitteratur.
Andra upplagan

E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2006.
Titel:
Datakommunikation
Författare:
Maria Kihl Palm
Språk:
Svenska
Sidor:
238
Utgiven:
2011-11
ISBN:
9789144065878
Förlag:
Studentlitteratur AB
Format:
e-bok
  • PDF – Adobe DRM
Surfplatta
Läsplatta
Smartphone
Läggs vid köp i ditt bibliotek och kan läsas med vår app på iPhone, iPad och Letto. För Android och andra enheter, klicka här.