Fifty Shades of Grey (I)
  • Format: Pocket
  • Språk: Engelsk
  • Utgitt: 201204
  • Vekt i gram: 374
  • ISBN10:0099579936
  • ISBN13:9780099579939

Fifty Shades of Grey (I)

(Pocket)
Beskrivelse:

Romantic, liberating and totally addictive, this is a novel that will obsess you, possess you, and stay with you for ever. When literature student Anastasia Steele interviews successful entrepreneur Christian Grey, she finds him very attractive and deeply intimidating. Convinced that their meeting went badly, she tries to put him out of her mind - until he turns up at the store where she works part-time, and invites her out. Unworldly and innocent, Ana is shocked to find she wants this man. And, when he warns her to keep her distance, it only makes her want him more. But Grey is tormented by inner demons, and consumed by the need to control. As they embark on a passionate love affair, Ana discovers more about her own desires, as well as the dark secrets Grey keeps hidden away from public view...

Kundeanmeldelser og blogger

Kundenes vurdering basert på 24 anmeldelser.
  • Kvinnoförnedring!

    Jag blev förvånad över hur dåligt skriven boken var. Ingenting lämnas åt fantasin, läsaren får inte göra egna tolkningar utan det sköter författaren om med enformiga uttryck.
    Det verkar som om man endera älskar eller hatar boken. Sanningen att säga verkar det som om denna bok älskas av personer som inte är så vana vid läsning, som inte har läst så mycket annat än Harlequinromaner och tantsnusk.
    Synd, men kanske man borde trösta sig med att det finns böcker också för såna som inte förstår sig på språk och författartalang.
    Bilden ger inte en rättvis bild av BDSM. Boken handlar om en störd man som hittar ett villigt offer. De kvinnor jag känner (inklusive jag själv) som sysslar med BDSM är starka kvinnor som gör det för sin egen njutnings skull, inte för att behaga mannen.

    av Fru mymla, 26.01.2014
  • super!!!

    Fascinerande, spännande, sorgsen, allt på samma gång. Boken går helt enkelt inte att lägga ifrån sig. Rekommenderas starkt!!!

    av Kristina, 06.06.2013
  • Fruktansvärt dålig!

    Blir helt ärligt förbannad över att den här boken blivit så populär! Den är värdelös, utan tvekan den sämsta boken jag någonsin läst. Fattigt språk och fattig handling. Kan inte förstå hur den ens blivit utgiven. Slängde boken i papperskorgen direkt när jag läst ut den, och kommer aldrig i mitt liv att läsa uppföljarna. Skulle aldrig rekommendera den här sk*ten någonsin!

    av ne, 13.02.2013
  • Så här upplever en kille boken.

    Efter att min tjej gått in i trans i denna boken och dess efterföljare var jag bara tvungen att läsa den jag också, för att se vad det var för något speciellt med den. Hon ville att jag skulle göra det, men vet inte att jag gjort det.

    Det som slog mig var den ensamhet som jag själv kände när hon läste boken. Tur att man är medveten om sina egna känslor, men för somliga kan jag tänka mig att det vållar problem och svartsjuka över en person som man som kille inte kan tävla med på varken det estetiska eller ekonomiska planet.

    Nåväl, till boken;
    Jag kan inte förstå vad tjejer tycker den är bra för. Absolut mest ointressanta och upprepande boken jag läst på mycket länge. Hade jag själv hittat den hade jag lagt ner den efter fem sidor. Om den gemene tjejen tänker lika blåögt som Steele så blir jag rädd. Boken beskriver nonsens istället för vad som verkligen kunde vara intressant och är, som jag ser det, en inkörsport till en ny generation tantaporrsälskande kvinnor som står steget bakom.

    av Frank, 12.02.2013
  • Det värsta jag läst

    Det här är tveklöst den sämsta bok jag någonsin läst. Författandet är katastrofalt, karaktärerna och dess realtioner är pinsamma och orealistiska och storylinen så fruktansvärt töntig. Dialogerna ska vi inte ens prata om, jag skämdes vid upprepade tillfällen år hur extremt tafatta de var. Känns som om en 14årig tjej dikterat en spontan fantasi rakt upp och ner, är helt bortom min förståelse hur denna bok kan ha blivit så populär. Vill ni läsa om sexscener och BDSM får ni en bättre upplevelse av att googla sexnoveller, gratis är det också. Det enda positiva är det snygga omslaget samt att jag vid upprepade gånger skrattade högt åt hur töntigt allting var med kommentaren "you've GOT to be kidding me..." i huvudet. Jag är riktigt besviken, den här boken var katastrofalt urusel.

    av 20-årig tjej, 14.01.2013
  • Fruktansvärt

    Det här är nog det sämsta jag någonsin läst. Det enda positiva är att den är lättläst. Oerhört lättläst. Språket är ett skämt, handlingen tafatt och karaktärerna så äckligt pinsamma att jag flera gånger suckade högt och ville slänga boken i komposten. Den har flera sexistiska, kvinnoförnedrande element och ger en helt fel bild av BDSM.

    Tragiskt att någon över huvud taget velat publicera den.

    av Cosmo, 23.11.2012
  • Fifty shades of grey

    Underbar läsning :)) klart läsvärd

    av EL, 11.10.2012
  • Ta boken för vad den är

    Nej, sexskildringarna är inte realistiska, men vem vill läsa realistiska sexskildringar? Trots att boken inte innehåller några direkt övernaturliga inslag är den lite av en fantasy-berättelse och bör läsas som en sådan. Nej, hans beteende är inte okej, men det är ingen som har sagt att det är det. Jag ser det som att författaren har tagit en ganska vanlig situation med svartsjuk/kontrollerande man + hopplöst förälskad kvinna och dragit det hela till sin spets, för att utforska vart det kan leda. Jag tycker att det är en intressant och klart läsvärd bok.

    av La Vagabunda, 26.09.2012
  • Stjärnan är för omslaget

    Storyn är icke-existerande och karaktärerna löjliga.
    Usel språkhantering, har författaren använt copy-paste?
    Ana biter sig i läppen och Christian rynkar på ögonbrynen på varannan sida.
    Har författaren haft sex? Jag får för mig att denne är en hormonstinn tonåring som fått sin sexualundervisning från Mitt Livs Novell. Oskulden Ana, tycks sakna kräkreflexer och kommer 2 ggr av att bli tagen på brösten. What?
    Jag antar att den ses som vågad eftersom den tangerar ämnen som bdsm men författaren tycks inte ha en aning om vad dessa innebär. Det Christian sysslar med är inte dominans, han är en galen stalker som gör rätt i att gå terapi. Författaren suddar med sitt okunnande ut gränsen mellan vad som är okej att göra mellan 2, samtyckande vuxna och vad som inte är det. Det finns ingen parallell mellan lekar med t.ex. dominans och att förbjuda någon att t.ex träffa sina vänner p.g.a. svartsjuka.
    Sorgligt att den här boken är bästsäljande när det finns erotisk litteratur som faktisk är bra.

    av CL, 16.09.2012
  • super bra

    denna bok är jätte bra. Hon skrev den på twilihgted.com från början, därav twilight referensen. jag har bara läst hela historien på den sidan med bella och edward som huvudpersoner med den är riktigt bra.

    av annelie81, 15.09.2012
  • Enda anledningen att jag läste klart boken...

    var för att jag hoppades att någon av dem skulle dö. Lägg inte pengar på detta skräp om du inte är en självplågare ;-)

    av MM, 10.09.2012
  • Gotta love it!

    Lovely books, all three! I enjoyed every minute!

    av M, 30.08.2012
  • Hur är det möjligt?

    Att denna bok har blivit så haussad!?! Mitt råd: Läs ej, köp ej, låna ej och lägg inte tid på att läsa den.
    Blir mest ledsen när jag läser recensioner som lägger den i samma genre som Twilight. Förlaget har verkligen lyckats med marknadsföringen. Rekommenderar den inte till någon.

    av Jenny, 21.08.2012
  • Svårt att sluta läsa

    Älskar denna. Läs den!!!

    av Susanne, 05.08.2012
  • Fler såna här böcker!

    Tycker den blir orättvist sågad ibland, är faktiskt ganska bra tycker jag! Dock tycker jag alla ska läsa "Berättelsen om O" om ni gillar denna: hundra gånger bättre, intensivare och dessutom en stor inspiration till den här boken... och kom sextio år tidigare!

    av Cia, 30.07.2012
  • "uphottad" Harlekinroman i nutid

    Vilket skräp. Totalt osannolik historia och karaktärer (27-årig (!)multimiljärdar och superentreprenör som endast kan ha S&M relationer (!) och skriver kontrakt med sina undersåtar.. självklart öser han enorma gåvor/mutor (bilar, Iphones, IMacs, garderober osv osv) över sitt nya byte som alla Harlekin-fantasier...kryddat med lite mörka snaskigheter i hemliga rum där smisk och pisk ska vara upphetsande. Jaja, jag förstår att han egentligen är ett offer för pedofili osv osv men det rättfärdigar inte storyn. Gäsp.

    av Suz, 27.07.2012
  • Rå, het och romatisk!

    Helt fantastsik! Råa sexbeskrivningar, spänning och romantik. Jag älskar den!

    av Fia, 24.07.2012
  • Mental throw ups? Retarded plot? Oh, come on!

    Wow, so many BITTER and RUDE people out there!
    Infantile? Give me a brake! Ana is 21-year-old virgin, of course she is all kinds of innocent and infantile! Anyway, there are books for every taste and this is one that is really easy to read and to enjoy (maybe because it's really HOT!). I totally loved it! I couldn't stop reading it and I'm looking forward to get the other two. So haters... don't hate and go back to the boring-books section ; )

    av Patricia, 16.07.2012
  • Mental throw ups

    Besides from Meyer's The Twilight Saga the worst piece of s..t I've ever read, couldn't even finish the book. After chapter 10 the mental throw ups were so frequent I just couldn't go on. How can this book be international success? It's all so infantile, the characters don't work, the plot's retarded and the language is embarrassing.

    av Padideh, 15.07.2012
  • Laters baby

    Gillade den, så härligt att få läsa om Mr Grey i Ana
    Så uppslukande, man känner nästan att man är där m dem o man vill inte att boken ska ta slut. Kanske inte den djupaste bok jag läst, men helt perfekt läsning på semestern!

    av Coco, 07.07.2012
  • Smörja!

    Den värsta smörja jag läst (och jag har ändå läst över 1500 romaner). Infantilt och meningslöst. Och språkhanteringen törs jag inte ens tala om...

    av Magister Ludi, 20.05.2012
  • Oh My!!

    This is one hot book. I loved it from the first page and can´t wait until I have my hands one the others. Mr Grey, I am sure you could make us do a lot of things...And The Inner Godess! Just loved her...

    av Blackberry, 18.05.2012
  • Amazing, hot book

    This is an amazing book, with the same "feel" as the Twilight novel.
    Young, innocent woman, meets depraved hottie, and has a lot of qualms about that. Lots of steamy, sexy moments and an intriguing story. I can't wait for part two in this series.

    av Jenny, 25.04.2012
  • Appalling!

    This is probably the worst piece of writing I have ever read."Holy this, holy that, I found myself doing this, I found myself doing that". Not to mention the subconscious that keep popping up like a genie in a bottle representing some sort of sanity. And lets not forget the inner goddess. Argghhh! The book has a reputation of being erotic but not even the sex is good. If you are in it for the sex please read Erica Jong or Anais Nin instead. This planet is in a sad state when a book like this becomes a world wide success. Just imagine all the fantastic love stories out there that you could be reading instead of wasting time on this book.

    av Helena, 25.04.2012

Søk flere bøker:

Kunder som har kjøpt denne boken har
også kjøpt:
Fifty Shades Darker
av James, E. L.
Legg i handlekurv Vår pris67,-
Fifty Shades Freed
av James, E. L.
Legg i handlekurv Vår pris67,-
The Hunger Games
av Collins, Suzanne
Legg i handlekurv Vår pris78,-
Mitt privatliv
av Espedal, Tomas
Legg i handlekurv Vår pris349,-
Legg i handlekurv Vår pris33,-