Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Kreativa metoder för grupputveckling och handledning
 • Bandtyp: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120618
 • Antal sidor: 232
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 316
 • ISBN10:9147100370
 • ISBN13:9789147100378

Kreativa metoder för grupputveckling och handledning

(Häftad)
Beskrivning:

Kreativa metoder för grupputveckling och handledning är en praktisk handbok som ger dig, som vill utveckla arbetet med grupper, inspiration och kunskap.
Katrin Byréus beskriver hur du kan arbeta med gruppen som resurs och hitta kreativa vägar i ledarskapet, som gör det säkert och lustfyllt att nå de mål som gäller för varje unikt tillfälle. Hon skriver också om vikten av att lära känna medlemmarna i en grupp för att utveckla kommunikation och samarbete .

Läs mer
I boken presenteras metoderna forumspel, värderingsövningar, rainbow, levande stolar och andra övningar för utbildning, ledarutveckling i förändringsprocesser och handledning på arbetsplatser. Metoderna är också användbara för att belysa teman som makt och normer till exempel i diskriminerings- och bemötandefrågor. Boken innehåller också ett utförligt kapitel om ledarskap och förhållningssätt, om vikten av meningsskapande verksamhet och om teorier för gruppers utveckling. Synsättet är genomgående salutogent med fokus på framgångsfaktorer.
Kreativa metoder för grupputveckling och handledning vänder sig till alla som efterfrågar inkluderande, gestaltande, kreativa metoder till exempel lärare inom högskola och universitet, handledare, terapeuter, organisationskonsulter, coacher, chefer, dramapedagoger, personal inom idéburna organisationer, socialförvaltning, vård- och behandling med flera.
OBS! Denna bok går ej att beställa som utvärderingsexemplar.

Om författarna
Katrin Byréus är utbildad lärare, dramapedagog och diplomerad handledare och arbetar med utbildning, handledning och författande som egen företagare sen 1985.
Hon har skrivit flera pedagogiska material, bl.a. boken Du har huvudrollen i ditt liv – om forumspel som pedagogisk metod för frigörelse och förändring (Liber 2010) som är kurslitteratur inom ett antal högskoleutbildningar.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 1 recension.
 • Fängslande om kreativt ledarskap

  Det har saknats lärobok om kreativa metoder för handledning med vuxna. Katrin Byréus nya bok fyller ett tomrum med konkreta förslag parade med nyanserade och väl integrerade ledaranvisningar. Kloka tankar om ledarskap och grupputveckling finns spridda i hela boken och har goda förutsättningar att skapa medvetenhet hos läsaren om dramapedagogiskt förhållningssätt och hur metoder kan anpassas till ovana och vana grupper. I Kreativa metoder finns intressanta exempel på hur Byréus har förändrat olika typer av övningar för vuxna, något som ger lärdomar om handledarens finsnickeri av ett slag som sällan formuleras. En fängslande berättelse om bergsbestigaren Fredrik Sträng och inledande avsnitt om mandat, fokus på framgångsfaktorer och lagoma metoder fungerar som en effektiv ingång till en handbok, som med sin humor och självreflektion kan läsas som en riktig bladvändarroman.

  av Anita Grünbaum, 2012-10-24

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris283 kr
Lägg i kundvagn Pris292 kr