Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Samverkan i praktiken : handbok för samverkansgrupper inom offentlig sektor
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20111006
  • Antal sidor: 124
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 298
  • ISBN10:9147096241
  • ISBN13:9789147096244

Samverkan i praktiken : handbok för samverkansgrupper inom offentlig sektor

(Inbunden)
Beskrivning:

I många offentliga verksamheter finns det lokala samverkansavtal mellan arbetsgivare och fackliga organisationer. Det övergripande syftet är att skapa förutsättningar för en effektivare verksamhet och en ökad delaktighet för medarbetarna. Den här boken vill inspirera parterna till ett fördjupat tänkande kring och agerande i samverkan för att optimera resultatet.

Läs mer
Boken har två delar, där den första går igenom de formella grunderna och grundförutsättningarna för att samverkan ska fungera för både arbetsgivare, fackliga organisationer och medarbetare. I den andra mer praktiska delen ges en metod för hur samverkansmöten, arbetsplatsträffar och medarbetarsamtal kan genomföras på bästa sätt. Boken innehåller också rekommendationer för vad ett lokalt samverkansavtal bör innehålla och det finns mallar för kallelser till arbetsplatsträffar och samverkansgrupper, minnesanteckningar, protokoll samt dokumentation av medarbetarsamtal.
Boken vänder sig till alla som på något sätt arbetar med samverkansfrågor. Den bygger på de villkor och förutsättningar som gäller inom kommunal, landstings-och statlig verksamhet. Boken finns också i kondenserad version för medarbetare, under titeln Samverkan i korthet.

Om författarna
Georg Frick är arbetsrättsspecialist och har mångårig erfarenhet som förhandlare, rådgivare och HR-konsult. Han är verksam i konsultföretaget Long & Partners AB och har tidigare skrivit flera böcker om arbetsrätt, lön och lönekriterier, bland annat Arbetsrätt: handbok för chefer och Lönesamtal: handbok för chefer om individuell lönesättning.

Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris204 kr
Lägg i kundvagn Pris269 kr
Lägg i kundvagn Pris283 kr
Lägg i kundvagn Pris245 kr