Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Psykopatiska chefer
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20070116
 • Antal sidor: 160
 • Upplaga: 2, 
  Vikt i gram: 376
 • ISBN10:9147086017
 • ISBN13:9789147086016

Psykopatiska chefer

(Inbunden)
Beskrivning:

Han är ambitiös, handlingskraftig och oerhört karismatisk. Men under den charmerande ytan döljer sig en gravt störd personlighet.

Psykopatiska chefer – lika farliga som charmiga syftar till att ge läsaren de grundläggande kunskaper som krävs för att kunna identifiera och så långt det är möjligt "oskadliggöra" psykopaten. Boken är den första i Sverige som behandlar ämnet psykopati utifrån ett arbetslivsperspektiv. Boken ger en beskrivning av det psykopatiska beteendet och presenterar en checklista som läsaren kan använda för att identifiera en eventuell psykopat i organisationen.

I bokens avslutande kapitel ges praktiska råd om förhållningssätt och förslag på metoder man kan använda sig av för att oskadliggöra, eller i bästa fall "avveckla" psykopaten.

Detta är den första svenska boken om psykopater i arbetslivet och den vänder sig i första hand till chefer med rekryteringsansvar, rekryteringsföretag och personer inom personalfunktioner, men kan också läsas av alla med ett allmänt intresse för problemet psykopati. Läsaren får grundläggande kunskaper om hur man kan upptäcka psykopater, hur man fångar upp dem i en rekryteringssituation eller – om de redan finns i organisationen – hur man minimerar den skada de kan åstadkomma.

Den Innehåller också flera autentiska fallbeskrivningar.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 1 recension.
 • En heltäckande bild av psykopati

  Jag har läst flera böcker om ämnet Psykopati och tycker denna bok ger en detaljerad bild av hur psykopater beter sig ute i arbetslivet som chefer eller medarbetare. Boken är först och främst lättläst, kort och koncis men innehållsrik och historierna är väldigt spännande i sig.

  Läsaren lär känna vardagspsykopaten och dennes tillvägagångssätt för att nå sina mål samt hur psykopatin är uppbyggd.

  av Robin, 2012-11-16

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris299 kr