Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Tema problemlösning
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20100420
  • Antal sidor: 56
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 170
  • ISBN10:914708376X
  • ISBN13:9789147083763

Tema problemlösning

(Häftad)
Beskrivning:

Inte bara en väg till svaret!
En av de viktigaste förmågorna i matematik är att kunna lösa problem. Att skapa och stödja kommunikation om matematik i klassen är en viktig del i undervisningen för att nå framgång inom problemlösning. Låt eleverna angripa ett matematiskt problem på olika sätt och ge dem sedan en möjlighet att presentera sin lösning. Genom att diskutera de olika lösningarna får eleverna lära sig olika strategier och tankesätt. Detta ger upphov till nya insikter.

Läs mer
Enkel att använda
Tema problemlösning är ett material som kan användas direkt i din matematikundervisning. Vänstersidan av varje uppslag består av ett elevblad med ett matematiskt problem som får kopieras. Högersidan av varje uppslag består av tydliga läraranvisningar och en presentation med lösningsförslag till problemet.
Utmaning för alla
Problemet ska vara en utmaning både för dem som tycker matematik är svårt och för de mest matematikbegåvade eleverna. En del kommer att lösa problemet på en konkret nivå medan andra kommer att presentera en mer abstrakt lösning.
I Tema problemlösning hittar du problem inom matematikens olika områden och i början av boken finns en översikt över alla problemen och vilka matematiska områden de berör.

Om författarna
Doris Lindberg är speciallärare, läromedelsförfattare och fortbildare och Cecilia Christiansen är högstadielärare i matematik. Båda har tilldelats Vetenskapsakademiens Ingvar Lindqvist-pris.

Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
32 Rika problem i matematik
av Larsson, Maria
Lägg i kundvagn Pris485 kr
Lägg i kundvagn Pris281 kr