Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Organisation - att beskriva och förstå organisationer
 • Bandtyp: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20050808
 • Antal sidor: 312
 • Upplaga: 4, 
  Vikt i gram: 594
 • ISBN10:9147076720
 • ISBN13:9789147076727

Organisation - att beskriva och förstå organisationer

(Häftad)
Beskrivning:

Den här grundläggande boken i organisationsteori bygger på en klar pedagogisk modell och omfattar ledarskap och makt, förhållandet mellan organisation, individ och grupp, kultur, motivation, mål och strategi och organisationens omgivning.

Författarna lägger stor vikt vid vad organisationer leder till, dvs. effektivitet och legitimitet. Organisationsförändring och -utveckling har också fått ett eget kapitel. Boken innehåller dessutom en omfattande genomgång av organisationsteorins klassiker, samt exempel från både privata företag och offentliga myndigheter.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 2 recensioner.
 • Organisation ur historiskt och samtida perspekiv

  En intressant bok som tar upp den historiska framväxten av olika organisationsteorier. Författarna tar upp ledarskapet och olika ledarstilar och teorier kring dessa. Boken går även in på andra företeelser som rör organisationen, såsom konflikt, organisationskultur, motivation och organisationsbeteende. Även systemteori, rationalistisk teori, strategi och mål, samt organisationen i förhållande till sin omgivning är företeelser som författarna belyser.

  Boken är skriven på ett intresseväckande vis och ger ett bra tillskott för den som vill veta mer om hur organisationer fungerar och hur man kan gå tillväga för att förbättra arbete och effektivitet inom olika verksamheter och genom sitt ledarskap.

  av Therese Kihlstenius, 2011-06-22
 • Besvikelse

  Köpte den som kurslitteratur. Blev tyvärr mycket besviken då boken stundats innehåller språkliga oklarheter och direkta faktafel. Den går inte på djupet inom något område och sveper inte heller över flera relevanta organisatoriska begrepp och perspektiv på ett sätt som översiktslitteratur möjligen borde göra. Mest presenteras teori, på ett ibland felaktikgt eller förlegat sätt, för att sedan kritiskt granskas av Abrahamsson (vilket i och för sig kan ses som något positivt).

  av Tomas, 2010-03-08

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris281 kr