Tiden där emellan
 • Sidosasu: Sidottu
 • Kieli: ruotsi
 • Julkaistu: 20120706
 • Sivumäärä: 686
 • Paino grammoina: 1117
 • ISBN10:9100126624
 • ISBN13:9789100126629

Tiden där emellan

(Sidottu)
Kuvaus:

Året är 1936 och den unga sömmerskan Sira flyr sitt välordnade liv i Spanien för en häftig förälskelse, men blir sviken och övergiven av sin älskare i Marocko. I hemlandet rasar inbördeskriget och Sira tvingas bygga upp en ny tillvaro i Nordafrika. Hon blir snart modesömmerska åt de förnämsta kvinnorna i den kosmopolitiska exilkolonin. När andra världskriget brutit ut rekryteras hon av brittiska underrättelsetjänsten och återvänder till Madrid under täckmantel, som modeskaparen Arish. I sin ateljé hör Sira skvaller och information från nazisternas fruar och älskarinnor, som hon smugglar ut i form av morsekod på sömnadsmönster. Det är en helt annan värld än den hon lämnade, och hon vet inte vem hon vågar lita på. Är mannen hon förälskat sig i verkligen den han påstår sig vara? Dubbelspel, konspirationer och oväntade händelser tvingar Sira att fly för livet.

Tiden där emellan är delvis baserad på brittiskan Rosalinda Fox memoarer. Fox var älskarinna till Juan Luis Beigbeder, den spanske generalkommissionären i Marocko och sedermera Francos utrikesminister.

"En underbar roman med dramatik, kärlek och hemligheter ... och djärva och välgjorda karaktärer. " Mario Vargas Llosa, Nobelpristagare"Här har vi något för alla. Krig och vackra kläder, spioner och romantik. En härlig slukarbok att sjunka allt djupare ner i soffan med och glömma tid och rum." TaraKirja-arvosteluja ja blogimerkintöjä

Asiakkaiden antama arvosana perustuu 1 arvosteluun.
 • Läsvärd bok

  En bok som var spännande men stundvis lite segdragen. Gillar man romantik under hårda förhållanden är kanske detta boken att läsa. Författaren är absolut värd att läsas på nytt!

  My, 1.8.2013

Etsi muita kirjoja:

Asiakkaat, jotka ostivat tämän kirjan
ostivat myös:
Vi kom över havet

 Otsuka, Julie
Hinta17,40 €
Hinta35,00 €
Den osynliga bron

 Orringer, Julie
Hinta39,50 €
Hinta41,00 €
Mörka platser

 Flynn, Gillian
Lisää ostoskoriin Hinta18,50 €