Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Osynliga mirakel
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120317
 • Antal sidor: 176
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 1048
 • ISBN10:9198016601
 • ISBN13:9789198016604

Osynliga mirakel

(Inbunden)
Beskrivning:

Osynliga mirakel tar med läsaren på en spännande och rolig upptäcktsresa in i naturens innersta väsen, till ett myller av levande varelser, många osynliga för ögat. Naturen är full av organismer, en del mikroskopiskt små, som med sina liv och sin verksamhet gör det möjligt att leva på det här jordklotet. Ändå vet de flesta inget om de tjänster de utför och hur beroende vi människor är av dem för vår existens.

Osynliga Mirakel visar betydelsen av naturens mångfald och ekosystemtjänster. Den gren vi sitter på helt enkelt och som vi måste skydda och bevara. Kunskap och engagemang börjar eller förstärks av känslor och upplevelser. Ju fler av våra sinnen upplevelserna bygger på desto starkare blir våra insikter och lusten att lära mer och förstå samband. Det måste börja med att man SER Naturen och de under vi har omkring oss, det som är förunderligt finurligt och obegripligt skönt. Osynliga Mirakel vill bidra till den upplevelsen.

Osynliga Mirakel beskriver nio olika fenomen i naturen - sju ekosystemtjänster - som finns där oberoende av människan men som är oumbärliga för vår existens. Med bilder och metaforer, med poesi, humor och musik synliggörs det osynliga, naturens magi. "Miraklen" berättas på ett lättfattligt och levande sätt med korta texter som är vetenskapligt underbyggda. Det är en lustfylld läs- och syn- upplevelse utan pekpinnar men full av AHA! och insikter för alla människor.

Författare till Osynliga Mirakel är Inger Källander, ekologisk lantbrukare, lärare, författare och konsult. Bilderna är tagna av Karin Källander, forskare i internationell hälsa och bosatt i Uganda. Linus Källander, som till vardags arbetar som kommunikatör, är Osynliga Mirakels redaktör och konceptutvecklare. Förutom denna bok kommer berättelsen under 2012 gestaltas i flera olika produkter. Sju barnböcker, en för varje mirakel, är under produktion med illustrationer av Anna Helldorff, konstnär och förskolelärare. Från mars till juli gestaltas de i en upplevelsebaserad utställning på Kulturhuset i Stockholm. Under hösten 2012 kommer Osynliga Mirakel också som ljudbok.

Pärspektiv Förlag & Motus Media

Osynliga Mirakel Trailer from Osynliga Mirakel on Vimeo.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 2 recensioner.
 • Naturen blir synlig!

  Aldrig har jag läst en bok som på samma sätt synliggör allt det där som händer i naturen utan att vi ser det. Och vilket språk! Fantastiskt poetiskt.

  av Linus, 2012-04-30
 • Helt underbar!

  Den otroligt fina och magiska texten tillsammans med de vackra bilderna förklara något som vi säkert alla redan kan men inte har förstått - vilka osynliga mirakel vi har i naturen!

  Ett måste i bokhyllan!!! Eller helst väl synligt hela tiden!

  av Ullis, 2012-03-25

Ingår i följande avdelningar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Los Cinco En La Caravana
av Blyton, Enid
Pris143 kr
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Ett barn blir till
av Nilsson, Lennart
Lägg i kundvagn Pris202 kr
Sagas krönika
av Arnesson Westerdahl, Agneta
Lägg i kundvagn Pris237 kr
Tänka, snabbt och långsamt
av Kahneman, Daniel
Lägg i kundvagn Pris270 kr