Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Profetmorden : en Hop-Ciki-Yaya-Deckare
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20120510
  • Antal sidor: 200
  • Vikt i gram: 330
  • ISBN10:9186729101
  • ISBN13:9789186729103

Profetmorden : en Hop-Ciki-Yaya-Deckare

(Inbunden)
Beskrivning:

Miss Marple möter Lisbeth Salander i Istanbuls undre värld.Någonting har gått riktigt snett i Istanbul - transvestiter blir mördade av en galen person som polisen inte lyckas få fast, omständigheterna blir mer bisarra vid varje mord. Vår huvudperson, datakonsult på dagarna, känd transvestit, nattklubbsägare och en glamourdrottning på nätterna, bättrar på sitt läppstift och höjer instatsen i sin jakt på den religösa galningen. Inte en lätt uppgift att försöka klämma in en mordutredning mellan ben- och bröstvaxningar samt alla älskare.

Som tur är hon den perfekta detektiven, hon känner alla i Istanbuls undre värld, hennes maitre d' är det störst skvallret i stan och hon är mycket, mycket hängiven.

När morden tilltar, kämpar vår hjältinna i sin jakt efter mördaren mot nästan omöjliga odds, det är ett helvete att jaga en mördare i högklackat och en svart kattläderkostym. Kan hon stoppa slakten utan att bryta en nagel?

Profetmorden är den första delen i en kriminalserie (Hop-Ciki-Yaya-Deckare) om sex böcker som utspelar sig i Istanbuls undre värld. Somers hjälte är inte en polis utan en transvestit som kan liknas vid Istanbuls Miss Marple, dock föredrar denna detektiv champagne, glamour och thaiboxning framför te och scones. I sin jakt på mördaren får man också som läsare en tankeväckande bild av Turkiet och dess sociala skillnader och umgängesformer, ackompanjerat av Gloria Gaynor och Grace Jones."Det är underhållningslitteratur som till skillnad från så mycket annat i denna kategori av böcker faktiskt lever upp till sitt namn - den är genuint underhållande." Svenska DagbladetKundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Det dyrbara
av Ullmann, Linn
Pris357 kr
Boken om Q
av Byqvist, Lotta
Lägg i kundvagn Pris200 kr
Pris411 kr
Den kalla elden
av Indridason, Arnaldur
Pris357 kr
Kupé nr 6
av Liksom, Rosa
Lägg i kundvagn Pris189 kr