Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Ingen jord den andra lik
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120502
 • Antal sidor: 341
 • Vikt i gram: 622
 • ISBN10:9186649493
 • ISBN13:9789186649494

Ingen jord den andra lik

(Inbunden)
Beskrivning:

Ett ansikte. Det var allt kriminaltekniker Ulf Holtz behövde. Vem var hon? Eller rättare sagt: Vem hade hon varit?

Skelettet är alldeles för ungt för att höra hemma i en vikingagrav, konstaterar Ulf Holtz, som kallats till utgrävningen för att undersöka det oväntade fyndet. Den rostbruna skallen med de jämna, vita tänderna släppte inte ifrån sig några svar. Hur hade en kvinna som dog för knappt femtio år sedan hamnat där? Och varför låg de vittrande skelettdelarna utspridda?

I den fjärde boken om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin ger sig Holtz ut på en inre resa för att hitta tillbaka till sin dotter och till sitt eget liv, och finna svaret på gåtan med kvinnan i gropen. Det blir en resa i tiden men också en balansakt på gränsen till det tillåtna, då det innersta av människans arvsanlag blottläggs med hjälp av ny teknik.

Sagt om tidigare delar i serien:

"Här finner vi en fullfjädrad deckarförfattare. Gyllanders personteckningar är den största behållningen, utan att för den skull förringa bokens ytterst spännande intrig."

BORÅS TIDNING

"Leif GW Persson har fått en konkurrent i den mer realistiska kriminalgenren."

ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

"Det är bara att gratulera både författare och läsare. Ingen som uppskattar en omsorgsfullt uppbyggd och hela tiden fängslande polisroman bör missa Det som vilar på botten. Med den placerar sig Varg Gyllander odiskutabelt bland de ledande svenska kriminalförfattarna."

SYDSVENSKA DAGBLADET

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 2 recensioner.
 • Ingen jord den andra lik

  Jag har läst Varg Gyllanders alla böcker och tyckt mycket om dem, så även denna. Den här boken innehöll inga otäcka eller blodiga scener men den var mycket spännande ändå, mer på ett psykologiskt sätt. Varg Gyllander har ett intressant språk, inte så torftigt som många andra svenska deckarförfattare tyvärr har (nämner inga namn). Att Varg Gyllander arbetar inom kriminalpolisen kan man förstå för det han skriver om är väldigt realistiskt och han berättar om polisarbetet på lättsamt sätt. Karaktärerna är väl gestaltade, men miljöerna skulle jag nog vilja se framför mig lite bättre. Boken var också en sträckläsare och det tog inte lång tid att läsa ut den. En mycket bra bok att läsa nu i sommar.

  av Kristina Simar, 2012-06-28
 • Betyg: 4,5 av 5

  Tycker mycket om Varg Gyllanders böcker om kriminalteknikerna i Stockholm. Jag älskar ju alla sorters kriminalromaner, men när dom innehåller kriminalteknik så tycker jag oftast extra mycket om dom. Lite ?CSI-känsla? över dom då. Och himla intressant är det ju faktiskt med kriminalteknik, både i verkligheten och i romanform.

  Den fjärde boken i serien var precis lika bra som dom tre tidigare. Tycker att Varg skriver på det sättet så det är det härligt flyt i hans böcker. Boken var spännande, lättläst, aktuell, intressant, och inte förutsägbar.

  Och så slutade boken på ett sätt som ju har blivit rätt så vanligt numer i svenska deckare, med en cliffhanger? Det både älskar och hatar man! Så nu längtar jag redan efter nästa bok, den femte, som förhoppningsvis kommer om ungefär ett år.

  Så jag kan varmt rekommendera ?Ingen jord den andra lik? till alla som tycker om svenska kriminalromaner. Men har du inte läst Vargs tidigare böcker, så börja med dom då!

  Betyg: 4,5 av 5.

  ( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

  av Britt-Marie "Bim" Kullin, 2012-05-05

Ingår i följande avdelningar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Till offer åt Molok
av Larsson, Åsa
Pris192 kr
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr