Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Jellicoe road
 • Bandtyp: Danskt band
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120515
 • Antal sidor: 351
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 328
 • ISBN10:918576325X
 • ISBN13:9789185763252

Jellicoe road

(Danskt band)15+
Beskrivning:

Som barn överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Sex år senare börjar det förflutna komma ikapp henne då ännu en person i Taylors närhet försvinner, och en annan återvänder. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola för fullt och ett manuskript visar sig innehålla nyckeln till Taylors förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden sammanflätade med Taylors?

Jellicoe road är inte bara en suggestiv spänningsroman som håller läsaren i ett kompromisslöst grepp. Det är också en vacker, skakande och intrikat skildring om två generationers vänskapsband som visar hjärtskärande likheter med varandra. Ett finmaskigt nät som spänner över tid och rum. Berättelsen kan börja.

Sommaren 2011 var Jellicoe Road en av de mest omskrivna böckerna på svenska bokbloggar. Lisa Bjärbo kallade den i Svenska dagbladet för "en av de bästa ungdomsromaner jag någonsin läst" och ungdomsbokförfattaren Johanna Lindbäck på Bokhora.se drev något av en egenhändig reklamkampanj för boken. I hemlandet Australien såväl som i USA har Jellicoe Road-fansen startat hemsidor till dess ära.

"Min bästa bok alla kategorier i år" Johanna Lindbäck Bokhora.se

"Marchetta befäster sin ställning som mästerlig berättare" Whoo Weekly, Book of the week

"När boken är slut vill man läsa om och om och om igen" Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 5 recensioner.
 • Tråkig och överksattad

  Jag fastnade inte alls för den. De första 100 sidorna är det segaste jag läst. Personerna fastnar inte hos mig alls och en bok som inte lyckas med det på när över hälften av boken "Har gått"kallar jag inte för en bra bok. Det tar sig mot slutet men jag måste ändå säga att det är 2012 mest överskattade hype...

  av firren84, 2013-03-18
 • När vänskap är som bäst

  Från sidan 140 och framåt läser jag som besatt. Jag ville inte lägga bort boken en sekund och var tvungen att läsa flera meningar om och om igen, bara för att de var så fantastiska. Jag blir såld på karaktärerna och önskar jag var en av dem, vilket understryker en av bokens absoluta styrkor: skildringen av vänskap. Jag gillar att man får följa två historier parallellt, och hur detta vävs ihop ju längre in i berättelsen man kommer. Allt faller på plats och då kommer käftsmällen: boken är slut! NEJ! Även om jag älskar sidan 140 och framåt tar det alldeles för lång tid att komma in i boken. Jag la ifrån mig den flera gånger och ville ge upp, men så hade jag ju hört hur fantastisk den var, så jag fortsatte lite till. Och lite till. Absolut! det lönade sig, utan tvekan, men ska det behöva ta 140 sidor att komma in i en bok? Nja. Speciellt inte om man skriver för ungdomar. Men så är det också bokens enda svaghet.

  av www.jonnalindberg.com, 2012-10-23
 • Riktigt bra!

  Första halvan av boken känns för mig lite småseg men jag har också förståelse för det för annars hade nog ingen riktigt hängt med. Det är många namn och karaktärer att hålla reda på och precis som flera har skrivit är man till en början smått förvirrad. I den andra halvan får allt sin förklaring och då får man en helt annan känsla, man måste bara ta sig över ?tröskeln?.

  Marchetta skriver på ett sätt som jag verkligen gillar och historien är minnesvärd. Det jag kände när jag var klar var att om jag hade varit Taylor hade jag vart riktigt förbannad på Hannah. Annars är nog Jonah den karaktär som växte mest hos mig.

  En riktigt bra bok som jag självklart rekommenderar men var tålmodiga första halvan det får ni betalt för senare i boken.

  av NilmasBokhylla.wordpress.com, 2012-05-28
 • Bästa boken.....

  ....lätt!!! Den är underbar och jag betvivlar inte att den kommer sätta sin unika prägel på min framtida litteraturläsning.

  av Sara, 2012-05-05
 • Come to mama!

  Stort fett HURRA! Ingen, jag säger ingen bok tar förstaplatsen från Jellicoe Road. Magisk, vidunderlig, ja den har allt!

  av Sanne, 2012-03-13

Ingår i följande avdelningar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Jag väntar under mossan
av Hellberg, Amanda
Lägg i kundvagn Pris121 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr