Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
I'll never get out of this world alive
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20120410
  • Antal sidor: 221
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 422
  • ISBN10:9185697397
  • ISBN13:9789185697397

I'll never get out of this world alive

(Inbunden)
Beskrivning:

När den världsberömda amerikanska singer-songwritern Steve Earle romandebuterar gör han det med en stenhård berättelse från Texas skuggsida. Det är klassisk amerikansk mytologi mixad med smutsig drogskimrande realism.

Doc Ebersole hemsöks av countrylegenden Hank Williams vålnad, inte bara i en bildlig bemärkelse, utan vålnaden har blivit Docs ständige följeslagare. Kanske beror det på att han var en av de sista som såg Hank i livet eller kanske på grund av att han gav honom den sista morfindosen, en dos som ryktas ha varit dödlig.Året är 1963, tio år efter Hanks Williams bortgång, och Doc dras med ett furiöst missbruk. Han har förlorat sin läkarlicens och hyr ett litet rum i de sjabbiga delarna av San Antonio. Där utför han ljusskygga aborter eller plåstrar ihop kniv- eller skottskador. En dag dyker det upp en mexikansk flicka, Graciela, i desperat behov av Docs tjänster och en kedja av mirakulösa händelser tar sin start. Graciela visar sig besitta helgonliknande krafter. Alla som kommer i kontakt med den unga mexikanska flickan förändras till det bättre, alla utom Hanks rasande vålnad som inte alls gillar att Doc för en gångs skull känner sig tillfreds med tillvaron.

Ill Never Get Out of This World Alive är en briljant djupdykning i en obskyr musikhistorisk fotnot och samtidigt också en fantastisk roman i sin egen rätt. Det är en vemodig berättelse om ånger och botgöring och människans förmåga att omstöpa sig själv och sin omgivning med hjälp av minsta lilla mirakel. Steve Earle rör sig hemtamt på sin egen bakgård med en berättelse som rusar fram likt ett godståg.

Steve Earle fyller sin prosa med samma äkthet, poetiska själ och visuella kraft som man hittar i hans musik. Ill Never Get Out of This World Alive är som en efterhängsen dröm...
Patti Smith

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Pris53 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr