Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Adolf Hitler
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20080424
 • Antal sidor: 444
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 948
 • ISBN10:9185507334
 • ISBN13:9789185507337

Adolf Hitler

(Inbunden)
Beskrivning:

"Intressant", "Flyhänt"

Dagens Nyheter

"Välskriven"

Smålands-Tidningen"Öppnar för nya frågor om och kring Hitler och hans tid"

Dagbladet

"Läsvärt"

Svenska Dagbladet

"Uttömmande"

Länstidningen Södertälje

"Rapp, lättläst"

Tidningen Ångermanland

Han var 175 cm lång, vägde runt 70 kg, led av kroniska magbesvär och älskade chokladkaka. Han skrattade ofta så mycket att han vek sig dubbel och fick tårar i ögonen. Det förstår väl alla att det är Adolf Hitler vi talar om?

Trots att han är en av 1900-talets mest omdebatterade män, finns det lite skrivet om Hitler som person. Många historiker menar att den tyske diktatorn inte hade något privatliv och har därför fokuserat på hans roll som Führer. Bilden av den tyske diktatorn har ofta blivit svartvit: för nazisterna var han en övermänniska, för omvärlden gick han till historien som en djävul. Och de stora brott Hitler var skyldig till gör det lätt att bortse från hans karisma, politiska skicklighet och obestridliga intelligens. Reflexmässigt reduceras han till en galning.

I biografin Adolf Hitler skildrar Bengt Liljegren skickligt och personligt hela Hitlers liv. Det är över trettio år sedan en bok om Hitler gavs ut på svenska. Sedan dess har en mängd nya uppgifter kommit fram: dagböcker, brev och memoarer. Med utgångspunkt i detta material skapas här en mer fullständig bild av personen Adolf Hitler. Liljegren ger en bakgrund till Hitlers ogärningar, förlåter inte men förklarar.

Bengt Liljegren är adjunkt och historiker samt verksam som kritiker i Sydsvenskan. Han har tidigare haft stora framgångar med biografierna Karl XII (2000) och Alexander den store (2005).

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 1 recension.
 • Mycket bra bok om Hitler

  Jag är ingen krigsfanatiker, men den här boken fängslade mig eftersom den är skriven på ett annorlunda sätt mot hur böcker om Andra Världskriget brukar vara.
  Jag tycker den ger en intressant bild av Hitler, en av de mest betydelsefulla och avskydda personerna under förra seklet.

  av Martina, Växjö, 2011-05-25

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Lägg i kundvagn Pris163 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr