Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Det medeltida Östergötland : en arkeologisk guidebok
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20070329
  • Antal sidor: 250
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 550
  • ISBN10:9185377767
  • ISBN13:9789185377763

Det medeltida Östergötland : en arkeologisk guidebok

(Häftad)
Beskrivning:

"utmärkt som följeslagare för den kulturhistoriskt intresserade resenären"

Eskilstuna-Kuriren

"Bra guide i det östgötska kulturlandskapet"

Vadstena Tidning

"En liten pärla."

Frykdals-Bygden

Varje vår blommar klosterliljorna i tusental i Vadstena klosters trädgård. Liljorna har sannolikt förvildats från den medeltida klosterträdgården. Vadstena kloster och dess trädgård är ett exempel på vad Östergötland har att bjuda på ur sin rika historia.

Det medeltida Östergötland är en guidebok till landskapet sett ur ett medeltida perspektiv. Arkeologerna Rikard Hedvall och Karin Lindeblad beskriver klostren och kyrkorna med dess symbolik och funktion. Vi får veta mer om de medeltida kyrkogårdarna och läsa om hur klosterträdgårdarna symboliserade paradiset med dofter, ljud och färger och att de var, näst efter kyrkan, klostrets heligaste plats.

Här beskrivs även Östergötlands runt tjugo borgar, däribland Stegeborg och Ulvåsa. Författarna visar även på vad som utmärker det östgötska jordbruket och skärgården och vi får läsa om de medeltida städerna Skänninge, Söderköping, Linköping, Norrköping, Hästholmen och Vadstena.

Rikard Hedvall, arkeolog, är specialiserad på kyrkor och städer och arbetar påhistorisk arkeologi vid Riksantikvarieämbetet i Linköping.

Karin Lindeblad, även hon arkeolog på Riksantikvarieämbetet, är främst inriktad på städernas och landsbygdernas arkeologi, men även trädgårdar. Båda författarna har tidigare medverkat i en rad populärvetenskapliga och vetenskapliga publikationer.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Pris243 kr
Pris243 kr