Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Vem var Folke Bernadotte?
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20070413
  • Antal sidor: 255
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 578
  • ISBN10:9185377724
  • ISBN13:9789185377725

Vem var Folke Bernadotte?

(Inbunden)
Beskrivning:

Folke Bernadotte är en av de svenskar som nått internationell berömdhet. Främst är han förknippad med de Vita bussarna i slutet av andra världskriget och som FN-medlare i Palestinafrågan 1948. För första gången tecknas här ett heltäckande porträtt av Folke Bernadotte, som trots sina insatser aldrig kom att betraktas som nationalhjälte.

Han föddes 1895 som yngsta barn till Oscar Bernadotte och Ebba Munck av Fulkila. Barndomen präglades av uppfostran i sträng kristlig anda. Skolåren tog han sig igenom med viss möda, men därefter förde den unge Bernadotte en playboyliknande tillvaro under några bekymmerslösa år medan han utbildade sig till officer.

En magåkomma satte stopp för den militära karriären. Istället träffade Folke Bernadotte den amerikanska miljardärskan Estelle Manville, som han år 1928 gifte sig med. Paret bodde till att börja med omväxlande i Sverige och USA.

Folke Bernadotte tilldelades en rad olika uppdrag, däribland som ledare för scoutrörelsen och ordförande i Svenska röda korset 1946. Ett par år senare medlade han i konflikten IsraelPalestina en roll som kom att kosta honom livet. Folke Bernadotte mördades den 17 september 1948 under ett besök i Jerusalem.

Stig Hadenius, historiker och professor emeritus i journalistik vid Stockholms universitet, har skrivit ett stort antal artiklar och böcker. Historiska Media har tidigare gett ut hans uppmärksammade bok Gustaf V. En biografi (2005).

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Lägg i kundvagn Pris43 kr
Tid för det meningsfulla
av Jönsson, Bodil
Lägg i kundvagn Pris186 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr