Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
SS : ondskans mäktiga redskap
  • Bandtyp: Kartonnage
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20050912
  • Antal sidor: 381
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 640
  • ISBN10:9185377244
  • ISBN13:9789185377244

SS : ondskans mäktiga redskap

(Kartonnage)
Beskrivning:

Trots att SS ansågs förkroppsliga nazistregimens ondska har Adolf Hitlers farligaste maktredskap länge varit ett hemlighetsfullt kapitel i Tysklands historia. Men med hjälp av nyupptäckta filmupptagningar och tidigare okända dokument samt intervjuer med ögonvittnen som i sina livs slutskeden blivit villiga att berätta tecknar Guido Knopp en ny bild av den nazistiska organisationen.

Om fem år skulle en bok som SS. Ondskans mäktiga redskap inte längre vara möjlig att ge ut. Guido Knopps ambition är att i en tid då de sista gärningsmännen och de sista offren fortfarande finns i livet hinna ställa samman historien om dem. Här nystas organisationens hela historia upp: från den blodiga internuppgörelsen med SA i juni 1934, fram till spekulationerna kring Odessas vara eller inte vara.

Med sin nya bok pekar Guido Knopp, en av Tysklands ledande historiker, återigen på en sanning som det inte går att blunda för.

Historien om SS är inget unikt för andra världskriget, utan snarare ett typiskt exempel på hur en kriminell organisation tillåts uppstå i en stat där rättsliga principer ställs åt sidan. Därmed blir historien om SS ett varnande exempel för eftervärlden. Sensmoralen är att vem som helst hade kunnat bli gärningsman. När en kriminell stat suddar ut gränserna mellan rätt och fel är alla medborgare i fara. Ensam är den mänskliga naturen svag. Det finns en Himmler och en Mengele, en Eichmann och en Heydrich i oss alla.

¤ Ett varnande exempel för oss alla
¤ Välskriven och skrämmande bild av de nationalsocialistiska organisationerna
¤ Intressanta ögonvittnesskildringar

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Lägg i kundvagn Pris163 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr