Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Stora antikboken : fakta, tumregler, priser
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20110923
  • Antal sidor: 287
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 922
  • ISBN10:9174690116
  • ISBN13:9789174690118

Stora antikboken : fakta, tumregler, priser

(Inbunden)
Beskrivning:

"Årets bästa julklapp!" Tidningen Antik & Auktion

"Högsta betyg! Den perfekta boken för dig som vill skaffa dig en grundläggande koll i antikdjungeln." Tidningen Pralin, Ragna Fahlander

Hur gammalt är vinglaset? Vad betyder stämplarna på min porslinstallrik? När inföll nybarocken?

Och hur gör jag bäst ren min mässingsljusstake? Vad kostar en ljuskrona från sent 1800-tal? Vad kan man fynda på sommarauktionen? Hur kan man veta om möbeln är äkta? Hur bjuder man på en auktion?

Jane Fredlunds nya bok är ett PRAKTVERK, fylld med fakta, tumregler och fallgropar kring antikviteter, deras skötsel, tillverkare, prisnivåer, ålder och material. Här behandlas glas, porslin, möbler, speglar, ljuskronor, klockor, koppar, mässing, silver och tenn. Här finns också ett avsnitt som behandlar trädgårdsmöbler och sommarauktioner.

Boken inleds med 30 sidor STILÖVERSIKT från gotiken till 2000-talet med illustrativa bilder av Cilla Hallbert. Här finns också en lång rad STÄMPEL-KARTOR, bl a från Gustavsberg och Rörstrand.

En mycket vacker bok, illustrerad med 400 färgfotografier och cirka 100 teckningar.

Jane Fredlund är författare till ett 20-tal böcker om antikviteter, bl a Moderna antikviteter, och är vår mest allround-kunniga antikexpert. Hon arbetar även som journalist och skriver i Antik & Auktion och i tidningen M.

"Den perfekta boken för dig som vill skaffa dig en grundläggande koll i antikdjungeln. Här får du en snabblektion i stilar - det bastanta barockskåpet, den kurviga rokokostolen, fladdermusfåtöljen från 50-talet och 70-talets brandgula plastlampa... En tallriksguide är också mums för oss som går och vänder för att kolla fabrikat och stämpel. Du får även goda råd om hur stearinet bäst avlägsnas från ljusstaken och om hur kristallkronan rengörs med stadig stege som bas. Författaren redovisar utropspris och försäljningspris från de stora auktionsfirmorna. Ofta är det överraskande billigt." Tidningen Pralin, Ragna Fahlander

Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Pris53 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr