Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Livvakten : vägen till monarken
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120607
 • Antal sidor: 294
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 468
 • ISBN10:9174610961
 • ISBN13:9789174610963

Livvakten : vägen till monarken

(Inbunden)
Beskrivning:

I media har han kallats livvakten och under många år var han grovt kriminell. Under sin brokiga karriär har han ofta anlitats av Sveriges rikaste och mäktigaste familjer för att lösa en rad olika problem som att ta tillbaka och spåra upp värdefullt stöldgods, avhjälpa hot, konflikter samt kidnappningar. Han har utfört uppdrag åt Jan Carlzon (f.d. SAS) och andra företagsledare, han vet vad som hände med Jan Guillous stulna medaljer och han har också rört sig i de innersta kretsarna runt hovet och själv bevittnat hur kungen i hemlighet festat med kaffeflickor.


Livvakten - vägen till monarken är Daniel Webbs spännande berättelse om sitt liv och sina tjugo år i den kriminella världen. Det är en avslöjande och grym skildring av händelser som de flesta vanliga svenskar aldrig får någon inblick i.


Det handlar om miljonbedrägerier, vapenaffärer, mordförsök, beskyddarverksamhet, fängelseuppgörelser och skuldindrivning - men även om vansinniga överklassfester och möten med kändisar och människor i toppositioner som behöver hjälp av personer med kriminella meriter. Vi får möta både godhjärtade skurkar och tjuvaktiga direktörer.

DANIEL WEBB har av polisen beskrivits som livvakt åt "gudfadern" Milan Sevo, som pekats ut som ledare för den jugoslaviska maffian i Sverige. Webb blev känd för en bredare allmänhet när hans inspelningar av hemliga samtal med kungens vänner offentliggjordes. Han blev anlitad för att konfrontera huvudkällan till Den motvillige monarken, och undersöka hotet om publicering av bilder från komprometterande situationer. I den här boken avslöjas hela sanningen, och utdrag från mer än sex timmars inspelade samtal kastar nytt ljus över skandalen.

ANDERS JOHANSSON är reporter på Aftonbladet. Hans och Daniel Webbs vägar har därefter korsats flera gånger under årens lopp. Tanken om att en dag skriva en bok tillsammans har länge funnits och när den värsta turbulensen runt kungahistorien lagt sig tyckte båda att tiden var mogen. De gick tillbaka ända till Daniels barndom och skildrar i Livvakten hans uppväxt och kriminella karriär.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 2 recensioner.
 • sämsta bok jag läst på länge

  Dålig bok handlar bara om honom själv.

  Sämsta bok jag läst på länge..

  av Eva, 2012-08-05
 • Betyg: 3,5 av 5


  En intressant dokumentär om Daniel Webbs liv. Tyvärr så har jag inte läst boken ?Den motvillige monarken?, och inte heller så följde jag debatten i media speciellt mycket, när den boken kom för cirka ett och ett halvt år sedan. Jag tror att den här boken hade varit mer intressant om jag hade gjort det. Men trots det så tyckte jag att boken ?Livvakten? var bra och intressant.

  ( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

  av Britt-Marie "Bim" Kullin, 2012-06-11

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Pris54 kr
Lägg i kundvagn Pris43 kr
Lägg i kundvagn Pris54 kr