Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Mercurium
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120605
 • Antal sidor: 440
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 606
 • ISBN10:9173518387
 • ISBN13:9789173518383

Mercurium

(Inbunden)
Beskrivning:

År 1806 anländer Metta Fock Ridderbielke till Marstrand och Carlstens fästning, anklagad för giftmord. Under hela den utdragna rättegången har hon nekat till anklagelserna, och nu är hon dömd att sitta "på bekännelse". Isolerad i fästningen på den karga skärgårdsön ska hon stanna, tills hon erkänner eller går under - vilket som kommer först. Utan möjlighet till kontakt med omvärlden, utan vare sig penna eller papper, börjar hon brodera. Ord för ord tar en förtvivlad nådeansökan form.

2011 hålls en storslagen maskerad på fästningen. Gräddan av Sveriges societet är där, och innan kvällen är över har två personer mist livet. Men portarna har hela tiden varit stängda och bevakade, ingen utomstående kan ha tagit sig in - eller ut. Finns mördaren någonstans bland de 140 gästerna? Kriminalkommissarie Karin Adler kallas till platsen och pusslandet kan börja ...

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 2 recensioner.
 • Fantastisk bok

  Jag blev så fascinerad av den här boken. Ann Rosman är så skicklig på att skildra de historiska miljöerna och händelserna så jag kan känna, se och höra allt - precis som om jag var där. När jag läser boken känner jag det brinnande intresse som Ann Rosman har för historia. Det brinnande intresset smittar av sig. Men även att läsa om det nutida fallet och Kriminalinspektör Karin är spännande. Mercurium är en fantastisk bok!

  av Eva Boström, 2012-07-13
 • Betyg: 4 av 5

  Jag har läst dom tre tidigare böckerna av Ann Rosman, och jag har tyckt mycket om dom.

  Och bok nummer fyra, som är en fristående del i serien om poliserna i Marstrand, var precis lika bra som dom tre tidigare.

  Jag tycker om när böcker är uppbyggda som den här, med handling som varvas mellan nutid och händelser för tvåhundra år sedan.

  Och att den historiska delen i boken bygger på verkliga händelser, det gör ju boken ännu bättre, tycker jag.

  Så jag kan helt klart rekommendera boken, och även alla Ann Rosmans böcker.

  ( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

  av Britt-Marie "Bim" Kullin, 2012-06-26

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Porto Francos väktare
av Rosman, Ann
Lägg i kundvagn Pris51 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr