Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Revolution i Egypten
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20110322
  • Antal sidor: 143
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 108
  • ISBN10:9173433659
  • ISBN13:9789173433655

Revolution i Egypten

(Häftad)
Beskrivning:

När 26-årige tunisiern Mohamed Bouazizi satte eld på sig själv i protest mot regimen blev det den gnista som tände en våg av revolutioner och upplopp i arabvärlden.

Den tunisiska diktaturen föll snabbt och världens ögon riktades mot det egyptiska folkets kamp för att fälla Mubaraks regim. Miljoner människor i Kairo, Alexandria och Suez visade att de var beredda att satsa allt.

Journalisten Bitte Hammargren befann sig på Tahrir-torget i Kairo när Mubaraks betalda pöbel gick till attack mot demonstranterna. Hon skildrar den egyptiska revolutionen dag för dag och vad som kan ske efter Mubarak.

Professor Mattias Gardell skriver om Det muslimska brödraskapet, vilken roll rörelsen spelade under upproret och vilken politik man står för.

Journalisten Per Björklund berättar om den politiska, fackliga och ekonomiska kamp som pågått under lång tid i Egypten och beredde väg för den massrörelse som fällde Mubarak.

Professor Jan Hjärpe ger en bakgrund till de senaste årens utveckling i arabvärlden och lyfter fram de folkliga radikala krafter som lagt grunden för mer genomgripande förändringar.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Montecore : en unik tiger
av Khemiri, Jonas Hassen
Lägg i kundvagn Pris51 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr