Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Fallet Thomas Quick : att skapa en seriemördare
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120802
 • Antal sidor: 403
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 680
 • ISBN10:9170376042
 • ISBN13:9789170376047

Fallet Thomas Quick : att skapa en seriemördare

(Inbunden)
Beskrivning:

"Det är hemskt, det är sant och det är fullkomligt fenomenal läsning" - Leif GW Persson

Åtta morddomar. Plus tjugofem erkännanden som aldrig ledde till åtal.

Så såg det ut, fallet Thomas Quick. Och det är väl få som inte minns mediernas bild av Quick, eller Sätermannen. En värre mördare, till och med kannibal, hade aldrig detta lilla land skådat.

Våren 2008 reser journalisten Hannes Råstam till Säters sjukhus för sitt första besök hos Sveriges värste seriemördare. Det blir ett omvälvande möte som kom att få oanade konsekvenser för dem båda.

Råstam vänder på varje papper i utredningen, granskar förhören och går igenom Sture Bergwalls, som är Thomas Quicks egentliga namn, egna berättelser. Han läser domarna och ser rekonstruktioner på video. Han får också tillgång till mängder av tidigare okänt material journalerna på Säters sjukhus, polismäns dagböcker och undangömda polisrapporter. Ett tvivel börjar växa fram hos honom. Genom att tålmodigt lägga pussel nystar Hannes Råstam upp berättelsen om hur Sveriges värste seriemördare skapades.

Fallet Thomas Quick är en sann thriller om ett märkligt människoöde och ett tragiskt rättsfall. Steg för steg blottläggs hur Thomas Quick förvandlades till seriemördare och hur domstolarna kunde döma honom för åtta mord han inte begått.

Samtidigt går de verkliga mördarna fria.

Fallet Thomas Quick är en rasande uppgörelse med det svenska rättsväsendet.

Med förord av Leif GW Persson och efterord av Mattias Göransson.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 9 recensioner. Visar de fem senaste recensionerna, se alla
 • Väldigt bra

  Mycket, mycket intressant och viktig bok.. Har läst om den ett stort antal gånger..

  av Maria, 2013-06-09
 • Rättsväsendet på Fall

  Först kom Hannes dokumentär i två delar, sen ett program till. Efter det så såg jag det som självklart att läsa denna bok. Stackars Sture som säger "Vi lever i ett rättssamhälle" ack så fel, lag & rätt är tydligen att döma en Oskyldig människa på enbart lögner. En människa som hamnade inom den rättspykiatriska vården för att få HJÄLP!! Tack Hannes för att du hörde denna människas Rop på hjälp om upprättelse, han bad om att offrens anhöriga skulle få upprättelse. Idag får inte Sture ens ha gardiner, man "gillar inte" att han är förklarad Oskyldig. I Serien "Sommarmord" med Leif GW så säger han såhär: "Quick som knappt har styrfart skulle snubblat på tältlinan och brutit foten" Terapeuten, Åklagaren, Polisen & Advokater hjälptes åt att dra åt snaran kring Sture, tillsammans lindade man in honom med hjälp av lögnerna som skapades av Benzo. Bara det att när Tq säger höger så "Menar han egentligen vänster" ??? Det är förvirrande bara det. LÄS Boken!! Den är värd varenda krona!

  av Markus, 2012-11-12
 • Ruskigt

  Det är så synd att Hannes inte själv fick uppleva mottagandet av denna bok. Jag i princip streckläste den och var tvungen att läsa om vissa saker för det är så obegripligt. Sture sitter där han sitter & dom verkligt skyldiga bovarna i dramat går fria, Vem förde bort Johan Asplund? Vem mördade Theresé Johannesen? Vem ska man skylla på nu när Sture är oskyldig? Det här är den rena rama skrämmande sanningen om hur den sk Rättspsyksvården hanterar människor, lätt att skylla på någon som inte har något slags rättsskydd, för Claes borgström är ju inte mkt att ha till advokat, han gjorde allt för att Sture skulle bli dömd. Gubb-Jan stigson blir man bara illamående av att höra och än värre se, den dåren borde väl sitta inne för alla lögner och förtal han gjort sig skyldig för. Jag kan bara rekomendera Alla som tror på det sk rättsamhället att läsa denna bok, Ni kommer bli tvivlare då ni läst den. Tack bästa Hannes för Din bok!!

  av Markus, 2012-10-26
 • Verkligheten överträffar dikten

  Tanken på att detta smutsliga byk aldrig dragits fram i offentlighetens ljus om inte Hannes Råstam träffat Thomas Quick 2008 är om möjligt mer skrämmande än detta monumentala rättshaveri som Råstam blottlägger. Tragiskt är också att riktiga mördare gått fria när TQ i sin jakt på bekräftelse och medicin tagit på sig fler mord än Stalin i osannolika terapisessioner på Säter.

  Den kriminella oduglighet och falskspel hos åklagare, polis, minnesforskare och rättspsykiatri som Råstams outtröttliga research visar på hade inte ens de mest kreativa författare kunnat fantisera ihop. Om detta vore en fiktiv berättelse hade ingen trott på den. Läs boken!

  av Jocke, 2012-10-02
 • Ett måste

  Boken är viktig som tidsdokument. Skrämmande fakta framfört med skicklig penna. Ett måste att ha läst. Och att återkomma till.

  av Lisa, 2012-09-20

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Pris53 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr