Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Paradisoffer
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120404
 • Antal sidor: 406
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 673
 • ISBN10:9164203859
 • ISBN13:9789164203854

Paradisoffer

(Inbunden)
Beskrivning:

En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockholm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev på en av flygplanets toaletter. Krav riktas mot både den svenska och amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas. Ett av kraven från kaparna är att regeringen ska ompröva sitt beslut att utvisa en man som Säpo bedömt vara en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerare som hålls gisslan på tiotusen meters höjd eller att fullfölja utvisningen.

Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen av planet tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos kontraterrorenhet.

Fredrika Bergman jobbar temporärt på justitiedepartementet och är inblandad i utvisningsärendet. Hon skickas tillbaka till polisen för

att vara kontaktperson mellan regering och polis. Utredningsgruppen får snart klart för sig att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig.

På andra sidan Atlanten inser de amerikanska utredarna att de står inför ett ohyggligt dilemma. Kravet som ställs på den amerikanska regeringen rör ett hemligt fängelse i Afghanistan som kallas Tennyson Cottage. Men vill man verkligen gå kaparna till mötes?

Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck för nya terrorattentat. Och snart är bränslet i planet slut

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 10 recensioner. Visar de fem senaste recensionerna, se alla
 • Inte Kristina Ohlssons bästa

  Denna boken är inte lika bra som Kristina Ohlssons övriga böcker om Fredrika Bergman, men den är fortfarande spännande. Spänningen och viljan att få veta hur det går finns även i denna bok.

  av Therese, 2013-07-29
 • Helt ok.

  Den var helt ok, men inte den bästa av C.O enligt mitt tycke.

  av Icka, 2012-07-30
 • En ny fullträff

  Jag kände mig lite tveksam inledningsvis eftersom historien skiljer sig markant från hennes tidigare böcker men efter att ha bekantat mig med de nya personerna (Alex och Fredrika är kvar om än på nya tjänster) så var jag fast. Sträckläste och kände mig aldrig säker på vem som var skurk även om jag hade mina aningar. Rekommenderar boken starkt och längtar efter Kristinas nästa bok.

  av GLJ, 2012-07-27
 • Besviken, tyvärr

  Hade sett fram emot en ny bok av kristina Ohlsson. Har tyckt mycket om de tidigare böckerna, men tyvärr var Paradisoffer en besvikelse. Tyckte det blev bara tjatigt och enformigt och inte det minsta spännande. Rekommenderar dock de tre första i serien!

  av Kanela, 2012-07-09
 • Stor besvikelse !

  Som jag älskat de tre första böckerna,spännande, bra historier och välskrivna. Jag längtade efter den fjärde boken och köpte den direkt när den kom ut.
  Men detta var riktigt dåligt, lyckades aldrig fånga mig som läsare. Historien höll inte utan utan blev tjatig, tunn och enformig. Saknade både spänning och lusten att läsa vidare.

  av Lotta, 2012-06-13

Ingår i följande avdelningar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Askungar
av Ohlsson, Kristina
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Tusenskönor
av Ohlsson, Kristina
Lägg i kundvagn Pris51 kr