Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Helena
 • Bandtyp: Häftad
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20110610
 • Antal sidor: 505
 • Vikt i gram: 524
 • ISBN10:9163868717
 • ISBN13:9789163868719

Helena

(Häftad)15+
Beskrivning:

Iliaden möter Twilight!”Det vore så mycket enklare om jag var vampyr. Då skulle du förstå!”Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.

Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren …

Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.

Men det är inte bara hon som bär på en stor hemlighet: När Helenas och Lucas känslor för varandra går från iskallt till stekhett visar det sig att deras liv är bundna till en tragedi som utspelade sig för flera tusen år sedan. Precis som Sköna Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull. Ett krig som kan förgöra världen.

Trots att Helen och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?

Läs mer om Josephine Angelini och Starcrossed-serien på http://hollywoodcrush.mtv.com/2011/06/09/starcrossed-josephine-angelini-ya/ och http://hollywoodcrush.mtv.com/2011/06/10/starcrossed-sequel-dreamless/Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 6 recensioner. Visar de fem senaste recensionerna, se alla
 • Så otroligt fängslande!

  Jag fann den här boken på skolbiblioteket. Jag letade efter en spännande bok och råkade få syn på den. Omslaget var fint och därför tog jag ut den ur hyllan och läste på baksidan. Efter det blev jag fast. Jag var bara tvungen att läsa den, annars skulle jag alltid gå där och undra hur den var och jag vet att om jag inte hade valt att låna den skulle jag ha ångrat det under alla år som jag kom ihåg titeln. Jag tog hem den och läste hela kvällen, sedan läste jag ut den dagen efter. Men inte hjälpte det att jag hade läst ut den! Jag var ju fast! Med andra ord, jag var tvungen att läsa den en gång till så jag läste hela lördagen och halva söndagen. Sedan tyckte jag att det räckte. Men ändå ville jag köpa den boken och när jag fick veta att andra boken i serien hade kommit ut var jag bara tvungen att köpa den. Så jag önskade mig den i julklapp- och fick den! Nu tänker jag beställa Helena snart så att jag även är fullt beredd tills nästa bok kommer ut! :) :)

  av amseiys, 2013-02-27
 • Min nya favorit triologi

  Superbra och superspännande!! Går inte att sluta läsa!

  av Nathalie, 2012-10-12
 • SÅ mycket bättre än väntat!

  Jag rent ut sagt avskyr när allt ska jämföras med Twilight och gick därför in med låga förväntningar i den här boken. Nu när jag har läst ut boken förstår jag inte vart likheterna ligger eller är det verkligen så att Twilight har ensamrätt på förbjuden kärlek? Hur som helst, den var så mycket bättre än vad jag hade väntat mig och det var riktigt svårt att lägga ifrån sig den när man väl hade kommit in i boken. Det här med grekisk mytologi tycker jag är jättespännande och det var faktiskt på tiden att någon skrev om det! En perfekt historia tycker jag.

  Jag gillar att det emellanåt dyker upp lite lättsamma och roliga kommentarer när saker och ting egentligen är ganska allvarliga. Ett exempel är när Claire tror att Helena är en vampyr och säger; "Jag vet att det är jätteinne och allting, men jag vill faktiskt inte att du ska suga mitt blod. Det är så ohygieniskt." (S.306)

  Det enda som jag kanske ser som lite negativt är att det var ganska långa kapitel men å andra sidan gick den snabbt att läsa och nu vill jag bara läsa fortsättningen, Hades, som kommer ut i juni.

  av NilmasBokhylla.wordpress.com, 2012-05-09
 • Helena-wow!


  En av de bästa böcker jag någonsin läst. Som tex. Smaragdernas bok, Kate DiCamillos böcker, Cirkeln, Tyko Flores
  äventyr, Den förbjudna skogen & aftonstjärnans hämnd. Nu längtar jag efter att få läsa andra delen. Jag vill köpa både Helena & Hades.

  av A.C.F, 2012-05-06
 • Jättebra!

  Riktigt bra, som Twilight-böckerna. Man riktigt känner känslorna som flödar mellan Helena och Lukas. Längtar till nästa bok kommer ut!

  av M, 2012-01-14

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Noras val
av Fitzpatrick, Becca
Lägg i kundvagn Pris195 kr
Bronsdolken. Den utstötte
av Paver, Michelle
Lägg i kundvagn Pris126 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Om det var krig i Norden
av Teller, Janne
Lägg i kundvagn Pris78 kr