Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Jag ska göra dig så lycklig
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120403
 • Antal sidor: 277
 • Vikt i gram: 430
 • ISBN10:9137137743
 • ISBN13:9789137137742

Jag ska göra dig så lycklig

(Inbunden)
Beskrivning:

Åter till 60-talet1965: I den norska välfärdsstaten är allt tillrättalagt och välordnat. Hemmafruarnas arbete har blivit lättare, med indraget vatten, kylskåp och tvättmaskiner, och hemmen är effektiva och anpassade till den nya tiden.

I bostadsrättsföreningen ”Ungdomens egna hem” strax utanför Trondheim sjuder det av otyglad livslust blandat med försök till social kontroll. Åtta familjer bor tätt inpå varandra, övervakar varandras klädsel, uppförande och levnadsvanor och har alltid tid att bjuda på en svidande kommentar eller ett kritiskt öga. Här erbjuds allt från skvaller och barnpassning till hempermanent och påssoppa. Och är man riktigt lyckosam får man en glimt av kvinnan i fyran som alltid sköter tvätten spritt språngande naken.

En dag kommer en ung elektriker och erbjuder sig att installera titthål i dörrarna…

I Jag ska göra dig så lycklig målar Anne B Ragde upp en bild av en perfekt sextiotalsidyll. Bakom gardinerna finns både ensamhet och hemlig längtan, men tron på framtiden är osviklig."Skrapar man på den hemmamysiga sextiotalspatinan känns mycket i romanpersonernas tankar och handlingar kusligt tidlöst. Också därför är ´Jag ska älska dig så mycket´ en historia som man både sträckläser och läser om igen."

Upsala Nya TidningKundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 1 recension.
 • Betyg: 4,5 av 5

  Har läst böcker tidigare av Anne B. Ragde. Bland annat trilogin ?Berlinerpopplarna?, ?Eremitkräftorna?, och ?Vila på gröna ängar? som var helt fantastiskt bra. Jag har också läst ?Arseniktornet? som också var mycket bra.

  Anne B. Ragdes nya bok ?Jag ska göra dig lycklig? var också en väldigt bra bok.

  Den handlar om åtta familjer i ett bostadsrättshus i Trondheim år 1965.

  Tycker att dom här recensionerna, kopierade från Bokförlaget Forums presentationssida för boken, beskriver boken mycket bra:

  ?Jag ska göra dig så lycklig innehåller en imponerande mängd beskrivningar av tidstypiska saker och göromål, där författaren visar en skarp blick för detaljer ? Boken kan gärna läsas som en minnesbok över sextiotalet ? I likhet med serien ?Mad Men? har romanen en kritisk underton som gör den till något mer än bara en nostalgisk blinkning åt en svunnen tid.?

  ?Elegant öppnar författaren dörr efter dörr till åtta hem och låter oss lära känna familjerna som bor där ? Med få ord skapar hon levande människor, människor vi kan identifiera oss med.?

  Boken var mycket fängslande. Jag hade väldigt svårt att lägga den ifrån mig. Kändes så spännande att få följa dessa familjer. Och för oss som har växt upp på sextiotalet så var det kul att få komma tillbaka till den tiden i boken.

  Rekommenderar boken varmt.

  ( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

  av Britt-Marie "Bim" Kullin, 2012-04-12

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Lägg i kundvagn Pris328 kr
Agaat
av Van Niekerk, Marlene
Lägg i kundvagn Pris213 kr
Dagar i tystnadens historia
av Lindström, Merethe
Lägg i kundvagn Pris189 kr