Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Vattenänglar
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120806
 • Antal sidor: 416
 • Vikt i gram: 708
 • ISBN10:9137137484
 • ISBN13:9789137137483

Vattenänglar

(Inbunden)
Beskrivning:

Malin Fors - en beroendeframkallande hjältinna

Kriminalinspektör Malin Fors är våldsrotelns stjärna. Envis och skicklig, intuitiv och intelligent. Besatt. Ständigt på flykt från sig själv, uppslukad av arbete.

En septemberonsdag kallas hon till en villa i ett av Linköpings finare områden. Ett gift par har hittats mördade i sin jacuzzi. Nakna och isblå i ett vatten som inte längre är genomskinligt klart. Deras femåriga adoptivdotter Ella är försvunnen och ett intensivt sökande inleds. Är flickan vid liv och har förts bort? Eller har hon försökt rymma från mördaren och drunknat i Stångån?

Medan tunga regnmoln vakar över staden dras Malin Fors och hennes kolleger in i ett fall där gränserna har blivit otydliga. Mellan döda och levande, mellan gott och ont. Utredningen tvingar henne att konfrontera sina egna demoner, och begäret att låta alkoholen sudda ut verkligheten är starkare än någonsin. Men hon vet att hon inte får ge upp. Hon kan inte svika Ella. Hon måste hitta henne och den som dödade hennes föräldrar.

Vattenänglar är den första delen i en ny serie om Malin Fors, inspirerad av de fyra elementen.

"Kallentoft briljerar. Spännande, skickligt konstruerad, briljant språk och genomarbetade person- och miljöskildringar." Svenska Dagbladet" ... Kallentoft är konstnär på riktigt, så han tar ännu några steg, in i den verklighet där självrättfärdigheten släpar på tunga skuggor. ... Läsvärd, levande, obönhörlig. ... Mons Kallentoft tillhandahåller inga moralrelativistiska bakdörrar. Det gör honom till en mycket bra författare."

Göteborgs-Posten

"Till skillnad från Kallentofts senaste deckare, 'Den femte årstiden', som handlade om den rena ondskan, så drivs brottsligheten den här gången inte bara av de genomonda, utan också av dem som vill väl. … Kallentofts persongalleri blir mer levande för varje bok, och det ska bli intressant att se vad som händer både med Sand och Fors i de kommande romanerna."

Svenska Dagbladet

"Kanske är 'Vattenänglar' Mons Kallentofts allra bästa kriminalroman. Hittills, vill säga. Språket har han alltid haft, likaså nerven och intrigsnickeriet. Och Malin Fors var redan från början en av de intressantaste huvudpersonerna på den svenska deckarscenen. ... Den här gången är allt en enda väl sammanhållen helhet. ..."

Östgöta Correspondenten

"Med 'Vattenänglar' inleds en ny romansvit med de fyra elementen som grundtema. Den förefaller bli lika suggestiv och säregen som de tidigare. ... Hans romaner är inte för alla - men de har en intensitet som de är ensamma om i genren."

Sydsvenska Dagbladet

"Hans berättelser är rena mordgåtor med grymma undertoner, men kritiken mot samhällets mörka sidor och strukturella problem får den medvetne läsaren själv läsa in. Men det gör ingenting alls för Kallentoft är en duktig stilist, skapar karaktärer med styrka och personlighet och hans intriger håller från första till sista sidan. Nu återstår tre nya element att se fram emot de närmaste åren."

Nerikes Allehanda

"En poetiskt laddad titel som, skulle det visa sig, väl svarade upp mot den mycket genomtänkta och välskrivna kriminalromanen. ... Kallentoft lämnar definitivt ingenting åt slumpen. Njutbart är det att lära känna hans djupt mänskliga mångbottnade karaktärer. Njutbart är det också att upptäcka hur väl kuggar hakar i varandra. ... Därtill utgör Kallentofts språk, karaktärsutveckling och konfliktupptrappning, ytterligare en källa till njutning. Precist, avskalat och med en poetisk touch. En av de bästa svenska kriminalromaner jag läst på länge."

Kulturdelen

"Kallentoft har en helt egen stil bland svenska deckarförfattare. Och jag gillar det skarpt. Hans fabulerande har både något mystiskt och mytiskt över sig. Malin Fors är en romanfigur som det är lätt att gilla. Hon slåss med sina alkoholproblem, trillar ibland dit, och har en närmast neurotisk livsstil och arbetsmoral som ökar trovärdigheten i det man läser. Språkbruket är koncentrerat och fokuserat och Mons Kallentoft synes ha fullständig koll på vad han gör."

Mariestads-Tidningen

"Som mest spännande är 'Vattenänglar' när brottsutredningarna tar störst plats, som sorligast och känsligast är boken när Malin Fors privatliv inte står pall för vad hennes yrkesliv gör med henne och som intressantast är den när gränsen mellan det onda och goda, om inte suddas ut, så åtminstone blir väldigt svår att säkert skönja."

Östgöta Correspondenten

"Mons Kallentoft levererar spänningslitteratur som fungerar och en stark indignation över cynisk människohandel."

Arbetarbladet

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 9 recensioner. Visar de fem senaste recensionerna, se alla
 • Betyg: 4,5 av 5

  Betyg: 4,5 av 5

  Det här är den sjätte boken om polisen Malin Fors i Linköping. Jag har läst alla dom fem tidigare, och här är en länk till den senaste, ?Den femte årstiden?.

  Jag har tyckt om alla dom tidigare böckerna, och jag tyckte till och med att den här boken var ännu lite bättre. Så jag rekommenderar den verkligen.

  ( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

  av Britt-Marie "Bim" Kullin, 2013-07-15
 • Suck!

  Jag var nära att ge upp när en av bokens huvudpersoner gör hela boken seg och tråkig. Visst vill man veta hur det går, men lägg inte ut pengar på denna bok, det finns bättre!

  av Heidie, 2013-02-28
 • Briljant som alltid!

  Kallentoft gör det igen och jag förstår inte ratningen av den här boken. Jag upptäckte Kallentoft efter att första boken stått i min hylla ett tag efter att jag fått den i julklapp. Först var jag tvungen att vänja mig vid sättet han skriver på men från stunden jag gjorde det så har jag bara längtat efter nästa bok hela tiden. Malin Fors är en av mina största favoriter i bokserier som den här. Kallentoft är briljant och den här boken är verkligen ingen upprepning.

  av A.S., 2013-02-16
 • Trött?

  Det känns som författaren börjar tröttna på sina personer. Segt, omtuggat och oinspirerat. Av den härliga udd som fanns i första boken, märks inget längre. Synd!

  av Alexandra, 2012-09-14
 • Lysande!

  Intensiv, fascinerande, skarp.
  En av de bästa deckare jag läst under senare år.
  Mons Kallentoft blir bara bättre och bättre.

  av Östgöte i Stockholm, 2012-08-28

Ingår i följande avdelningar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Till offer åt Molok
av Larsson, Åsa
Pris186 kr
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Den femte årstiden
av Kallentoft, Mons
Pris48 kr