Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Matematik 5000 Kurs 2c Blå Lärobok
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20120119
  • Antal sidor: 284
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 652
  • ISBN10:9127422534
  • ISBN13:9789127422537

Matematik 5000 Kurs 2c Blå Lärobok

(Häftad)
Beskrivning:

Matematikläromedlet som motiverar alla!

Matematik 5000 ger eleverna mycket goda förutsättningar att, enligt Gy2011, utveckla alla förmågor och samtidigt nå kunskapsmålen tack vare en stor variation av arbetssätt, frågeställningar och uppgiftstyper i böckerna.

Utvecklar elevernas förmågor

Matematik 5000 ger eleverna mycket goda förutsättningar att, enligt Gy2011, utveckla alla förmågor och samtidigt nå kunskapsmålen tack vare en stor variation av arbetssätt, frågeställningar och uppgiftstyper i böckerna.

Ett läromedel som gör det lätt att variera undervisningen 

I Matematik 5000:s alla läroböcker finns några återkommande inslag: 

AktiviteterBlandade övningarHistorikRepetitionTemaSvar, ledtrådar & lösningarProblemlösningKan du det här? Lärarhandledningar

Här finns stöd till lärobokens alla aktiviteter i form av didaktiska kommentarer, svar samt information om materiel och genomförande. Dessutom finns kopieringsunderlag med ytterligare Aktiviteter, Träna mera, Teman och Uppgiftsbanker.

Uppgiftsbankerna innehåller uppgifter som kan användas som underlag vid provkonstruktion. De är kategoriserade efter de förmågor som eleverna kan redovisa i sina lösningar. Till samtliga uppgifter ges svar och ofta också kommentarer eller lösningar. 

Lärarhandledningarna är i pdf-form och säljs som abonnemang. Abonnemangstiden är 36 månader.

Programanpassat innehåll

I Matematik 5000 har samtliga böcker ett stort fokus på att knyta an exempel och övningar till programmens karaktärsämnen. 

Vilka komponenter ska du välja? 

Böckerna för de olika är programmen uppdelade i färger: 

RÖD RESPEKTIVE GUL SERIE 

Röd och Gul serie för yrkesprogrammen samt introduktionsprogrammen följer kurs a-spåret. För kurs 1 finns två olika läroböcker för yrkesprogrammen: Kurs 1a Röd bok för de serviceinriktade yrkesprogrammen samt Kurs 1a Gul bok för de tekniskt inriktade yrkesprogrammen. För Kurs 2a finns Kurs 2a Röd och Gul lärobok. 

GRÖN SERIE

Grön serie för SA, EK, ES, HU och VUX tar upp samhällsvetenskapliga och ekonomiska frågeställningar och följer kurs b-spåret. 

BLÅ SERIE 

Blå serie för NA, TE samt Basåret är inriktad mot naturvetenskapliga och tekniska frågeställningar och följer kurs c-spåret. 

BASBÖCKER PÅ GRUNDLÄGGANDE NIVÅ

Till kurs 1 a Gul och kurs 1a Röd finns även två parallella basböcker, Kurs 1a Röd Bas respektive Kurs 1a Gul Bas. Basböckerna är nedkortade versioner av de ordinarie läroböckerna. Basböckerna är avsedda för elever som behöver en tydligare framställning och ett fokus på kursens grundläggande matematik. Kurs 1a Röd Bas kan också med fördel användas på introduktionsprogrammen. 

FÖR VUX 

VUX-böckerna täcker in både b- och c-spåret i matematik Kurs 13. Böckerna uppmuntrar till många gemensamma aktiviteter och diskussioner. Samtidigt har de fokus på att eleverna själva ska kunna värdera, bedöma och testa sina egna kunskaper som t.ex. i Kan du det här?, Diagnos och Repetition. Extra diagnoser ges också i anslutning till avsnittet Repetition.

Dessutom har Svar, ledtrådar och lösningar utökats med fler ledtrådar och lösningar jämfört med gymnasieböckerna. 

FÖR BASÅRET 

För naturvetenskapligt och tekniskt basår finns nu boken Kurs 3c Blå Basåret. Den här boken riktar sig till elever som har läst a- eller b-spåret och nu vill fortsätta med c-spåret. Boken repeterar främst algebra-, geometri- samt funktionsinnehållet och kompletterar c-spåret upp till och med Kurs 3c, så att man enkelt kan fortsätta med Kurs 4 Blå lärobok.

Digitala läromedel som ger mer!

Letar du efter digitala läromedel som levererar det som passar just din undervisning? Då har du kommit rätt!

NOKflex

NOKflex är en ny interaktiv plattform för matematik som består av en adaptiv elevdel och en lärarklient med verktyg för att planera en varierad undervisning.

NOKflex individanpassar på riktigt!Adaptivt lärsystem som hjälper eleven framåt Statistik som ger en visuell överblick över elevernas fokusUppmärksammar förmågornaMotivationshöjande spelmomentMöjlighet att anpassa elevdelen efter intresse och geografisk position 

Läs allt om NOKflex här.

Appen Matematik 5000

Självrättande tester, filmer samt ledtrådar, lösningar och svar till alla uppgifter. Appen går att köpa via App Store eller Google Play med start våren 2016.

Gratis läxhjälp

Gratis läxhjälp online på facebook.com/matematik5000laxhjalp

Elevwebb och lärarwebb

Gratis tillgång till extramaterial för elever och lärare på nok.se/matematik5000

Studieteknikhandledning

Praktiska tips som hjälper alla elever med sin studieteknik. Studieteknikhandledningen kan laddas ned på nok.se/matematik5000

Interaktiva böcker

Uppgiftsfilmer, videolektioner samt inläst ljud

 

 Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Boken om Q
av Byqvist, Lotta
Lägg i kundvagn Pris204 kr
Lägg i kundvagn Pris414 kr
Lägg i kundvagn Pris414 kr
Heureka! Kurs 1 Lärobok
av Alphonce, Rune
Lägg i kundvagn Pris528 kr
Bergets skugga
av Roberts, Gregory David
Lägg i kundvagn Pris230 kr