Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Matematik 5000 Kurs 2c Blå Lärobok
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20120119
  • Antal sidor: 284
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 652
  • ISBN10:9127422534
  • ISBN13:9789127422537

Matematik 5000 Kurs 2c Blå Lärobok

(Häftad)
Beskrivning:

Vilket arbetssätt föredrar du?Utvecklar elevernas förmågor

Matematik 5000 ger eleverna mycket goda förutsättningar att, enligt Gy2011, utveckla alla förmågor och samtidigt nå kunskapsmålen tack vare en stor variation av arbetssätt, frågeställningar och uppgiftstyper i böckerna.

Ett läromedel som gör det lätt att variera undervisningen

I Matematik 5000:s alla läroböcker finns några återkommande inslag:

AktiviteterBlandade övningarHistorikRepetitionTemaSvar, ledtrådar & lösningarProblemlösningKan du det här? Lärarhandledningar

Här finns stöd till lärobokens alla aktiviteter i form av didaktiska kommentarer, svar samt information om materiel och genomförande. Dessutom finns kopieringsunderlag med ytterligare Aktiviteter, Träna mera, Teman och Uppgiftsbanker.

Uppgiftsbankerna innehåller uppgifter som kan användas vid provkonstruktion. De är kategoriserade efter de förmågor som eleverna visa på i sina lösningar. Till samtliga uppgifter ges svar och ofta även kommentarer eller lösningar.

Lärarhandledningarna är i pdf-form och säljs som abonnemang (36 månader).

Programanpassat innehåll

I Matematik 5000 har samtliga böcker ett stort fokus på att knyta an exempel och övningar till programmens karaktärsämnen.

Vilka komponenter ska du välja?

Böckerna för de olika är programmen uppdelade i färger:

Röd respektive gul serie

Röd och Gul serie för yrkesprogrammen samt introduktionsprogrammen följer kurs a-spåret. För kurs 1 finns två olika läroböcker för yrkesprogrammen: Kurs 1a Röd bok för de serviceinriktade yrkesprogrammen samt Kurs 1a Gul bok för de tekniskt inriktade yrkesprogrammen. För Kurs 2a finns Kurs 2a Röd och Gul lärobok.

Grön serie

Grön serie för SA, EK, ES, HU och VUX tar upp samhällsvetenskapliga och ekonomiska frågeställningar och följer kurs b-spåret.

Blå serie

Blå serie för NA, TE samt Basåret är inriktad mot naturvetenskapliga och tekniska frågeställningar och följer kurs c-spåret.

Basböcker på grundläggande nivå

Till kurs 1 a Gul och kurs 1a Röd finns även två parallella basböcker, Kurs 1a Röd Bas respektive Kurs 1a Gul Bas. Basböckerna är nedkortade versioner av de ordinarie läroböckerna. Basböckerna är avsedda för elever som behöver en tydligare framställning och ett fokus på kursens grundläggande matematik. Kurs 1a Röd Bas kan också med fördel användas på introduktionsprogrammen.

För vux

VUX-böckerna täcker in både b- och c-spåret i matematik Kurs 13. Böckerna uppmuntrar till många gemensamma aktiviteter och diskussioner. Samtidigt har de fokus på att eleverna själva ska kunna värdera, bedöma och testa sina egna kunskaper som t.ex. i Kan du det här?, Diagnos och Repetition. Extra diagnoser ges också i anslutning till avsnittet Repetition.

Dessutom har Svar, ledtrådar och lösningar utökats med fler ledtrådar och lösningar jämfört med gymnasieböckerna.

För basåret

För naturvetenskapligt och tekniskt basår finns nu boken Kurs 3c Blå Basåret. Den här boken riktar sig till elever som har läst a- eller b-spåret och nu vill fortsätta med c-spåret. Boken repeterar främst algebra-, geometri- samt funktionsinnehållet och kompletterar c-spåret upp till och med Kurs 3c, så att man enkelt kan fortsätta med Kurs 4 Blå lärobok.

Digitala läromedel som ger mer!

Till Matematik 5000-serien har vi utvecklat allt från interaktiva böcker till en app och gratis läxhjälp på Facebook. Vi har lyssnat på både lärare och elever och vi känner oss nu säkra på att vi utvecklar det du vill ha!

Matematik 5000 NOKflex - ny interaktiv plattform

NOKflex individanpassar, hjälper och motiverar. Du får stöd att variera undervisningen och få en tydlig överblick. NOKflex Elev och NOKflex Lärare har verktyg och innehåll specifikt utvecklade för respektive målgrupp. NOKflex i korthet:

Adaptivt övningsverktyg som hjälper eleven framåtStatistik som ger en visuell överblick över elevernas fokusUppmärksammar förmågornaMotivationshöjande spelmomentMöjlighet att anpassa elevdelen efter intresse

Läs mer på nok.se/nokflex.

Matematik 5000-appen i App Store och Google PlayVärdefull hjälp, t.ex. inför nationella provenLedtrådar, lösningar och svar till alla uppgifter i kurs 1Självrättande tester av två slag; Kapitelquiz (testar elevens kunskaper efter varje kapitel) och Kurstest (testar elevens kunskaper efter hela kursen)Uppgiftsfilmer (genomgångar som visar på en lösningsmodell för valda uppgifter ur läroboken.)Videolektioner (genomgångar där nya begrepp introduceras och förklaras)Interaktiva böckerUppgiftsfilmer (genomgångar som visar på en lösningsmodell för valda uppgifter ur läroboken.)Videolektioner (genomgångar där nya begrepp introduceras och förklaras)Boken i digitalt formatInläst ljudZoom-funktionGratis läxhjälp för elevernaGratis läxhjälp online på FacebookPersonlig hjälp av en speciallärare i matematikPersonlig hjälp av en naturvetenskapligt inriktad matematiklärareGå gärna in, gilla sidan och läs några av recensionerna från tacksamma elever! www.facebook.com/matematik5000laxhjalpDigitala böckerBoken i digitalt formatInläst ljudZoom-funktionElevwebb och lärarwebb

Gratis tillgång till extramaterial för elever och lärare på nok.se/matematik5000

Studieteknikhandledning

Praktiska tips som hjälper alla elever med sin studieteknik. Studieteknikhandledningen kan laddas ned på nok.se/matematik5000Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris183 kr
Lägg i kundvagn Pris414 kr
Lägg i kundvagn Pris414 kr
Heureka! Kurs 1 Lärobok
av Alphonce, Rune
Lägg i kundvagn Pris608 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris172 kr