Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Matematik 5000 Kurs 2c Blå Lärobok
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20120119
  • Antal sidor: 284
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 652
  • ISBN10:9127422534
  • ISBN13:9789127422537

Matematik 5000 Kurs 2c Blå Lärobok

(Häftad)
Beskrivning:

Vilket arbetssätt föredrar du?

Matematik 5000 är ett läromedel som ger dina elever bästa möjliga förutsättningar för att nå sina mål, oavsett om ni väljer att jobba med tryckta eller digitala läromedel.

Matematik 5000 ger eleverna mycket goda möjligheter att utveckla alla förmågor och samtidigt nå kunskapsmålen tack vare en stor variation av arbetssätt, frågeställningar och uppgiftstyper.

Gör det lätt att variera undervisningen

I Matematik 5000:s läroböcker finns några återkommande inslag:

AktiviteterBlandade övningarAppendixet "Förmågor och bedömning" till Blandade övningar, i boken och/eller på webbenHistorikRepetitionTemanSvar, ledtrådar och lösningarProblemlösningKan du det här?Lärarhandledningar som stöttar

I lärarhandledningarna finns stöd till lärobokens alla aktiviteter i form av didaktiska kommentarer, svar samt information om materiel och genomförande. Dessutom finns kopieringsunderlag med ytterligare Aktiviteter, Träna mera och Teman samt Uppgiftsbanker.

Uppgiftsbankerna innehåller övningar som kan användas som underlag vid provkonstruktion. De är kategoriserade efter de förmågor som eleverna förväntas redovisa i sina lösningar. Till samtliga uppgifter ges svar och ofta också kommentarer eller lösningar. Lärarhandledningarna är digitala och finns som 36 månaders-abonnemang.

Programanpassat innehåll

I Matematik 5000 har samtliga böcker fokus på att knyta an exempel och övningar till programmens karaktärsämnen.

Vilka komponenter ska du välja?

Böckerna för de olika programmen är uppdelade i färger enligt nedan:

Röd respektive Gul serie

Röd och Gul serie för yrkesprogrammen samt introduktionsprogrammen följer kurs a-spåret. För kurs 1 finns två olika läroböcker för yrkesprogrammen: Kurs 1a Röd för de serviceinriktade yrkesprogrammen samt Kurs 1a Gul för de tekniskt inriktade yrkesprogrammen. För kurs 2a finns Kurs 2a Röd & Gul lärobok.

Grön serie

Grön serie för SA, EK, ES, HU och VUX tar upp samhällsvetenskapliga och ekonomiska frågeställningar och följer kurs b-spåret.

Blå serie

Blå serie för NA, TE samt Basåret är inriktad mot naturvetenskapliga och tekniska frågeställningar och följer kurs c-spåret.

Basböcker på grundläggande nivå

Till Kurs 1a Röd och Kurs 1a Gul finns även två parallella basböcker, Kurs 1a Röd Bas respektive Kurs 1a Gul Bas. Basböckerna är nedkortade versioner av de ordinarie läroböckerna och är avsedda för elever som behöver en tydligare framställning med fokus på kursens grundläggande matematik. Kurs 1a Röd Bas kan med fördel också användas på introduktionsprogrammen.

För VUX

VUX-böckerna täcker in både b- och c-spåret i matematik Kurs 13. Böckerna uppmuntrar till många gemensamma aktiviteter och diskussioner. Samtidigt har de fokus på att eleverna själva ska kunna värdera, bedöma och testa sina kunskaper som t.ex. i Kan du det här?, Diagnos och Repetition. Extra diagnoser ges också i anslutning till avsnittet Repetition. Dessutom har Svar, ledtrådar och lösningar utökats med fler ledtrådar och lösningar jämfört med gymnasieböckerna.

För Basåret

För naturvetenskapligt och tekniskt basår finns nu boken Kurs 3c Basåret. Den här boken riktar sig till elever som har läst a- eller b-spåret t.o.m. kurs 2 och nu vill fortsätta med c-spåret. Boken repeterar främst algebra-, geometri- samt funktionsinnehållet och kompletterar c-spåret upp till och med kurs 3c, så att man enkelt kan fortsätta med Kurs 4 Blå lärobok.

Breddning/Matematik specialisering

Breddningsserien omfattar fyra häften som på ett tydligt och pedagogiskt sätt hjälper eleven att lära sig om Matriser, Vektorer, Linjär optimering och Sannolikhetslära. Häftena kan användas i kursen Matematik specialisering 100 p som bygger på Matematik 4, i valfri kombination med varandra eller med kapitel 4.4 Differentialekvationer fördjupning som finns sist i Matematik 5000 Kurs 5 Blå lärobok 2:a utgåvan. Matematik specialisering kan läsas flera gånger och med olika innehåll, se Skolverkets hemsida för mer info.

Digitala läromedel som ger mer!

Till Matematik 5000-serien har vi utvecklat allt från interaktiva böcker till en app och gratis läxhjälp på Facebook. Vi har lyssnat på både lärare och elever och vi känner oss nu säkra på att vi utvecklar det du vill ha!

Matematik 5000 NOKflex - ny interaktiv plattform

NOKflex individanpassar, hjälper och motiverar. Du får stöd att variera undervisningen och få en tydlig överblick. NOKflex Elev och NOKflex Lärare har verktyg och innehåll specifikt utvecklade för respektive målgrupp. NOKflex i korthet:

Adaptivt övningsverktyg som hjälper eleven framåtStatistik som ger en visuell överblick över elevernas fokusUppmärksammar förmågornaMotivationshöjande spelmomentMöjlighet att anpassa elevdelen efter intresse

Läs mer på nok.se/nokflex.

App med lösningar, ledtrådar, tester och filmer

Med Matematik 5000-appen får eleverna ta del av nyskrivna ledtrådar och lösningar till böckernas alla uppgifter, cirka hundra filmade lektionsgenomgångar samt självrättande tester på kurs- och kapitelnivå. Dessutom finns en Historikfunktion som listar avklarade respektive ännu ej avklarade övningar och testresultat. Appen laddas ner i App Store och Google Play. Den är gratis och innehåller ett demokapitel. Hela kurser köpes sedan inuti appen.

Interaktiva böckerUppgiftsfilmer (genomgångar som visar på en lösningsmodell för valda uppgifter ur läroboken.)Videolektioner (genomgångar där nya begrepp introduceras och förklaras)Boken i digitalt formatInläst ljudZoom-funktion Läxhjälp på Facebook

Matematik 5000 läxhjälp på Facebook är till för den som kört fast eller behöver få något förklarat igen. Här besvarar engagerade matematiklärare elevernas frågor, med korta svarstider och helt kostnadsfritt: www.facebook.com/matematik5000laxhjalp

Digitala böckerBoken i digitalt formatInläst ljudZoom-funktionElevwebb och lärarwebb

Gratis tillgång till extramaterial för elever och lärare på nok.se/matematik5000

Studieteknikhandledning

Praktiska tips som hjälper alla elever med sin studieteknik. Studieteknikhandledningen kan laddas ned på nok.se/matematik5000Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris198 kr
Lägg i kundvagn Pris422 kr
Lägg i kundvagn Pris422 kr
Heureka Fysik 1 Lärobok
av Alphonce, Rune
Lägg i kundvagn Pris621 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris186 kr