Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Syndabockar : Om mobbning och kränkande särbehandling i arbetsli
  • Bandtyp: Kartonnage
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 199904
  • Antal sidor: 240
  • Upplaga: 2, 
    Vikt i gram: 416
  • ISBN10:9127075591
  • ISBN13:9789127075597

Syndabockar : Om mobbning och kränkande särbehandling i arbetsli

(Kartonnage)
Beskrivning:

Ny reviderad utgåva

Ungefär var tjugonde person upplever sig utsatt för mobbning av arbetskamrater eller chefer. Att en anställd blir utfryst ur sin arbetsgrupp kan ha många orsaker. Det är inte så enkelt att det är en speciell människotyp som drabbas av problemet. Helt säkert är att problemen inte försvinner av sig själva. Det krävs engagemang och vilja till förändring både hos dem som mobbar, hos de utsatta och – inte minst – hos de passiva åskådarna. Denna bok ger en allsidig belysning av utstötningens orsaker och diskuterar möjligheterna till problemlösning och förebyggande arbete.

Ingela Thylefors belyser kränkande särbehandling och mobbning ur ett brett register av infallsvinklar, från historiens häxprocesser och riter över grupp- och organisationspsykologiska fenomen till diskussioner av individuella fall. Två avslutande kapitel handlar om hur mobbning kan hanteras och förebyggas. Thylefors ger råd som riktar sig till samtliga aktörer – förföljare, offer och medlöpare – men framför allt till personal- och arbetsmiljöansvariga. Boken är pedagogiskt och lättillgängligt skriven.

När mobbningen började uppmärksammas som ett arbetsmiljöproblem på 1980-talet utkom den första utgåvan av Syndabockar. Den har nu omarbetats och kompletterats med nya forskningsrön och erfarenheter. Recensenterna skrev om den första utgåvan: «Syndabockar är en mogen människas tankar och idéer, finstämd, men ändå tydlig i beskrivning och analys. Man är klokare efter att ha läst boken« (Svenska Dagbladet). «En välkommen bok med en viktig funktion att fylla. Läs den!« (Personal).

Boken vänder sig till alla med ett intresse för mellanmänskliga relationer i arbetslivet, inte minst personal- och arbetsmiljöansvariga. Den första utgåvan används vid ett flertal högskoleutbildningar men också vid intern personalutbildning och studiecirklar.

Ingela Thylefors är psykolog, verksam som forskare och lärare vid Göteborgs universitet. Hon arbetar också som organisationspsykologisk konsult och hon är en populär föreläsare. Hon är författare och medförfattare till ett flertal böcker.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Ledarskap i organisationer
av Kaulio, Matti
Lägg i kundvagn Pris579 kr
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr
Lägg i kundvagn Pris87 kr