Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Borderline personlighetsstörning : Uppkomst, symtom, behandling och prognos
 • Bandtyp: Kartonnage
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 19980915
 • Antal sidor: 272
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 467
 • ISBN10:912707059X
 • ISBN13:9789127070592

Borderline personlighetsstörning : Uppkomst, symtom, behandling och prognos

(Kartonnage)
Beskrivning:

För första gången ges här en mångfasetterad bild av borderline personlighetsstörning. Flera olika perspektiv presenteras, bl a ett psykoanalytiskt och ett kognitivt. DBT, dialektisk beteendeterapi, är en relativt ny och framgångsrik behandlingsmetod för borderlinepatienter som också beskrivs utförligt. Företrädare för de olika synsätten intervjuas och de senaste forskningsrönen inom området presenteras. Boken har tillkommit i samarbete med forskare på Karolinska institutet i Stockholm. Författaren belyser ingående orsaker, symptom, olika behandlingsalternativ och prognoser.

Personer med borderline personlighetsstörning lever ett liv fyllt av kaos och smärta som även drabbar de anhöriga. Detta framgår tydligt av bokens intervjuer med såväl manliga och kvinnliga patienter som med anhöriga och vårdpersonal, liksom av patienters dikter och teckningar som återfinns i boken.

En till två procent av Sveriges vuxna befolkning får diagnosen borderline personlighetsstörning, och bland dessa är det fler kvinnor än män. Men drabbas verkligen kvinnor i större utsträckning än män? Det är inte säkert. Författaren ger tänkbara förklaringar till varför kvinnor dominerar gruppen som får just denna diagnos.

Görel Kristina Näslund är författare, leg. psykolog och medicine doktor. Natur och Kultur har tidigare givit ut bl a Skratta och må bra (1990) och Hälsopraktika (1997).

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 3 recensioner.
 • Bra informations bok

  Denna bok gav mina närmaste en större förståelse för mig och min problematik. Jag känner igen mig i mycket av det som står. En bra informationsbok om borderline helt enkelt. Dock några år på nacken så en del har förändrats.

  av Hanna, 2012-06-25
 • Läsvärd!

  Eftersom jag går på utredning för diagnos (antagligen borderline) så var boken väldigt intressant för mig. Boken innehåller allt från vad diagnosen innebär(historik etc) till behanlingsmetoder, fallbeskrivningar och framtidsprognoser. Det som är bra är att man får en nyanserad bild av vad borderline är. Jag har alltid trott att det är en "farlig" störning som är obotbar. Men författaren visar människan bakom diagnosen, en individ som kämpar mot sina inre demoner och utåt sätt kan vara hur välanpassad som helst. Väldigt informativ och läsvärd!

  av normal, 2011-09-29
 • Värd att läsa

  Boken är värd att läsa och är bra skriven, känns mycket professionell :)
  Innehåller lite fallbeskrivningar och fakta om t ex dissociation.

  av K, 2011-09-14

Ingår i följande avdelningar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Lägg i kundvagn Pris122 kr
Vilse i speglingar : borderline sett in
av Moskovitz, Richard A.
Lägg i kundvagn Pris131 kr
Lägg i kundvagn Pris168 kr