Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Torka aldrig tårar utan handskar. 1, Kärleken
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120725
 • Antal sidor: 291
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 520
 • ISBN10:9113043927
 • ISBN13:9789113043920

Torka aldrig tårar utan handskar. 1, Kärleken

(Inbunden)
Beskrivning:

Jonas Gardells första bok i en romanserie som tar läsaren med storm. Torka aldrig tårar utan handskar är en roman om när aids kom till Sverige och Stockholm under 80-talet. Kritiken har varit strålande: alla borde läsa den!

Boken är även aktuell som TV-serie.


När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.

Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.

Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.

Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här. I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.

Jag var en av dem som överlevde.

Det här är min och mina vänners historia.

"Obligatorisk läsning!" /Andres Lokko, Kristianstadsbladet

"Som sorgesång, som påminnelse, som vidräkning, som återupprättelse, som kärleksförklaring, och inte minst som ytterst angelägen historieskrivning, ger den allt jag kan önska." Paulina Helgeson, SvD

"Min känsla, redan nu, är att Gardell skriver modern svensk litteraturhistoria." /Jens Liljestrand, DN

"Första delen i Gardells planerade trilogi bjuder på en gripande och tankeväckande läsning, skrivet av en författare i högform." Peter Olsson, Skånskan

"Det är svensk historia, ett utvandrarepos" /Ulrika Milles, SVT<

Här hittar du alla böckerna i trilogin!

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 14 recensioner. Visar de fem senaste recensionerna, se alla
 • Viktigt och fint, men inte en femma

  En av den senaste tidens mest omtalade och rosade böcker, men första delen levde inte helt upp till förväntningarna.
  Gardell skriver fint, lättfattligt och vackert, en bok man slukar, läser ut på en eftermiddag. Och visst är den bra och viktig, berättar om ett samhälle alla borde ha kunskap om, ett samhälle som var vårt för inte så länge sen.

  Dock (detta ofrånkomliga Dock), känns det som om boken rider allt för mycket på detta att den behandlar just ett viktigt och relevant ämne. Bara det i sig gör inte en historia fantastisk. (Litteratur om andra världskriget är också viktigt, men allt som skrivs om det är inte hejdundrande bra..)
  Flera av de intressantaste karaktärerna lämnas i periferin och vissa meningar känns alltför genomtänkta, så krystat vackra att de förlorar sin skönhet. Och metaforen med den vita älgen är bara allt för övertydlig.

  Med detta sagt, en viktig, bra, läsvärd bok, väl godkänd, men inte så övermåttan storartad som den utmålats.

  av Khal D, 2013-05-27
 • Mycket bra bok

  Jag har precis läst ut boken och storgrät genom hela boken. Tänk att man kan skriva om lidande, kärlek, hemligheter och kärlek med så fruktansvärt vackra ord.

  av Ung bög, 2013-02-12
 • Känslofylld

  En mkt gripande och viktigt bok...jag såg aldrig tv-serien så jag läste boken utan ngr som helst förväntningar...

  Att beskriva känslor vare sig det är ilska, glädje,sorg eller kärlek har alltid varit Gardells starka sida oavsett om det är via bok, stand-up, monologer, musiktexter eller tv-manus...mannen är ett känslofyllt geni...

  jag känner en tyngd i mig, en sorg när jag läser boken och redan dom första 40 sidorna gör mig gråtfärdig..det är inte en känsla jag söker efter när jag läser en bok, jag är inte en person som tycker om drama varken i böcker eller i filmer (och framförallt inte i verkliga livet) men här kan jag inte slita mig jag måste läsa om dessa livsöden...

  Jag var för ung i början av 80-talet inte ens en tonåring så allt som hände, allt prat om Aids och HIV är som en skugga och inget jag minns det första jag eg minns om Aids var När Sixten Herrgård 1987 talade om att han hade AIDS och senare när han avled 1989...

  Jag vet eg inte vad jag tycker..Boken berör mig, historien likaså men ändå så skumläser jag den till viss del..kanske därför att den berör mig FÖR mycket....

  av marie, 2013-01-24
 • Sådär.

  Boken är helt okej, jag blev tyvärr aldrig riktigt berörd av den.
  Har läst mycket av Jonas Gardell och brukar verkligen älska hans verk, men inte denna, tyvärr!
  Kan bero på mediehysterin kring boken och att mina förväntningar då steg till skyn, men tyvärr kvarstår faktum att boken är en "mellan bok".


  av Freja, 2012-11-30
 • gillar inte Gardells böcker

  förutom ett 'ufo gör entre som jag älskar'. Och den här. FY F-N så bra. Kraftfull ,en riktig käftsmäll, så mycket kärlek... sorg, glädje.
  TV-serien var skitbra också, vilka skådisar. Dock besviken på att björn kellman spelade Benjamin som vuxen, jag tyckte inte han passade... kort sagt: bästa bok på år och da'r, bästa tv-serie på år och da'r! LÄS!

  av Madame Schmetterling, 2012-10-24

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Rosor, min kära, bara rosor
av Levengood, Mark
Lägg i kundvagn Pris149 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Lägg i kundvagn Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Lägg i kundvagn Pris202 kr