Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Halva solen
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 20120217
 • Antal sidor: 222
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 352
 • ISBN10:9113041835
 • ISBN13:9789113041834

Halva solen

(Inbunden)
Beskrivning:

Hur lyder definitionen på en pappa? Kanske: han-som-skyddar? Kanske: mot solen? Om han inte skyddar längre, är han då fortfarande pappa?

Det händer hela tiden. En förälder dör. Ett barn sörjer. Men hur ofta dör just denna människa? Och hur gör man för att ge henne något tillbaka? Aris Fioretos nya bok är både sorgesång och baklängeskväde. I lika sakliga som lyriska prosastycken berättar Halva solen om en utlandsgreks öden och äventyr - från döden på ett svenskt äldreboende, över åren i folkhemmet, tillbaka till tiden före det första barnet. Nu är fadern inte längre far. Men har livet framför sig.

Efter genombrottet med Den siste greken, som nominerades till Augustpriset och tilldelades Sveriges Radios Romanpris, återkommer Aris Fioretos med en gripande bok om en älskad människa formad av en hemlighet.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 1 recension.
 • Saklig vacker och stilistisk

  Denna roman är indelad i sakliga och lyriska prosastycken. Språket är både vackert och stilistiskt skrivet. Handlingen är inte helt självklart, utan man får fundera lite själv och läsa mellan raderna. Det är något som jag tycker mycket om. Att jag får tänka till om vad författaren har för budskap. Jag kan känna igen mig i hans tankar om sin pappa eftersom jag själv miste min pappa innan julen 2011 och då kommer det många minnen upp. Mest kommer alla fina minnen upp och jag saknar mycket av det som jag kunde irritera mig på det pappa gjorde när han levde. Och det kändes som om den här sonen tänkte likadant. Jag har aldrig läst något av Aris Fioretos innan, men kommer numera att följa hans författarskap. Jag tyckte mycket om denna roman.
  www.kristinasimar.se

  av Kristina Simar, 2012-03-12

Ingår i följande avdelningar

Ingår i följande bibliotekskategorier

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris196 kr
Svenska Akademiens ordlista
av Svenska Akademien,
Pris228 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris184 kr
En spricka i kristallen
av Gyllenhammar, Cecilia
Lägg i kundvagn Pris48 kr
Lägg i kundvagn Pris139 kr